Skip to main content

De Blauwen zullen zaterdag tegen TEC uit Tiel spelen in de veertiende competitiewedstrijd van de Jack’s League. 

TEC

De ploeg van trainer Hans vd Haar staat op de voorlaatste plek van onder gezien. De zeventiende plek wordt bezet met negen punten na dertien wedstrijden. De oranjehemden wisten pas eenmaal te winnen en de andere zes punten komen dus uit gelijke spelen.

​Afgelopen weekend ging de ploeg van Hans vd Haar ten onder in en tegen Lisse. De oranjehemden verloren vrij kansloos met 4-0 van de promovendus. In de vier wedstrijden ervoor bleven de Tielenaren nog ongeslagen en werd het vier keer achter elkaar gelijk. In de week voor Lisse pakte TEC op het eigen veld een punt tegen Kozakken Boys. Tegen Jong Sparta werd het 3-3 en tegen zowel de Koninklijke HFC en IJsselmeervogels hield TEC thuis stand met 2-2.

Een van de grote problemen is het scorende vermogen. Met vijftien treffers staat de ploeg in het rijtje van de drie minst scorende ploegen. Degene die nog wel met regelmaat tot scoren komen zijn Bo van Essen met zes treffers en twee assists en Marciano Mengerink met vijf goals en twee assists.

Spakenburg

De Blauwen zijn terug te vinden op de tiende plek in de ranglijst. Een notering die volgens zo’n beetje elke Blauwe te laag is. De tegenvallende resultaten zorgde er mede voor dat deze week de wegen van Patrick Loenen en Spakenburg uit elkaar gingen. Eerder werd al bekend dat de samenwerking tot één seizoen beperkt zou blijven, maar na de derby kwam alles in een stroomverstelling en kwam het hoge woord van de scheidende wegen eruit.

Al snel gingen de blikken van alle Blauwen de kant van Chris de Graaf op en niet veel later kwam het bericht dat Chris inderdaad de nieuwe hoofdtrainer van Spakenburg is.

Afgelopen weekend stond Loenen nog voor de groep tijdens de derby. In de clash tussen Blauw en rood werd het wederom een gelijkspel. Wessel Boer opende met een fraaie kopbal in de eerste helft. In de tweede helft kapte Nick Verhagen diezelfde Wessel Boer mooi uit om vervolgens de gelijkmaker langs Schaap te deponeren. Bij de gebroederlijke 1-1 bleef het en daarmee was het alweer het zevende gelijkspel op rij.

Head-to-head

Vorig jaar wisten de Blauwen thuis te winnen met 2-0, maar ging het puntloos naar huis vanuit Tiel met dezelfde uitslag in het voordeel van TEC. Dit seizoen won Spakenburg met 2-1 van TEC in de KNVB Beker.

De overige resultaten uit de voorgaande seizoenen zijn:
26-10-2019 | Spakenburg – TEC | 1-0
22-04-2017 | TEC – Spakenburg | 2-2
12-11-2016 | Spakenburg – TEC | 5-0

Tijd, plaats, arbiter

Het duel op sportpark De Lok staat onder leiding dhr. Martens. Zijn eerste fluitsignaal klinkt om half vier, tot dan!