Skip to main content
Vanochtend, woensdag 24 november, bereikte ons het trieste nieuws dat oud Spakenburg 1 trainer Simon Kistemaker op 81e jarige leeftijd is overleden. Hiermee verliest Nederland één van haar laatste culttrainers.

Simon Kistemaker kwam bij Spakenburg in beeld nadat in de herfst van 1996 wijlen Henk Hofstee zijn ontslag had gekregen vanwege de zeer matige resultaten. Spakenburg stond er op dat moment niet bijzonder goed voor en in no-nonsens trainer Simon Kistemaker werd vrij snel een opvolger gevonden. Zonder veel poespas en met keihard werken kon ternauwernood dat seizoen het vege lijf worden gered.

Het seizoen erop, 1997-1998, kon Kistemaker met gerichte versterkingen waaronder Niels Creuzberg, Menno van Appelen, Benny Dekker (de vader van Vince Gino) en Gert Peter de Gunst (jawel, de huidige trainer van de Vogels) en met de reeds aanwezige spelers zoals Frank van Twillert, Paul Lieftink en Frank Gert Koelewijn een gooi doen naar de bovenste plaatsen. Een kampioenschap zat er helaas niet in en het seizoen erop heeft Kistemaker om gezondheidsredenen die zelfs niet eens af kunnen maken.

Zoals gezegd verliest voetballend Nederland haar laatste culttrainer die bekend stond om zijn harde aanpak en geweldige oneliners. “Zo scherp als een mes” en “Je kloten eraf spelen” waren gevleugelde uitspraken van hem. Een keeper die er niet veel van kon noemde Kistemaker steevast “Perenplukker”.

De laatste jaren trok Kistemaker zich noodgedwongen terug uit de voetbalwereld en tobde hij enorm met zijn gezondheid. Toen vorig jaar zijn steun en toeverlaat Thea overleed, verloor hij letterlijk de zin in het leven.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte en Gods genade toe.

Bestuur SV Spakenburg.