Skip to main content

Eindelijk is het voor Spakenburg weer zover, de competitie gaat weer beginnen! De eerste tegenstander van het jaar 2022 is de ploeg uit Groesbeek, De Treffers. Aanvankelijk zou dit duel in 2021 worden gespeeld, maar corona en de maatregelen gooiden zoals vaker roet in het eten.

De Treffers

Een blik op de ranglijst laat zien dat De Treffers een mooie vierde plek innemen met in totaal 23 behaalde punten. Dit is vooral te danken aan de solide verdediging. Met 14 tegengoals heeft het alleen Katwijk te duchten als kampioen verdedigen, de koploper heeft slechts 11 tegengoals. De ploeg uit Groesbeek heeft van de ploegen uit linker rijtje niet de meeste productieve voorhoede, het aantal gemaakte goals blijft nog steken op 18. Zes van die goals kwamen op naam van de clubtopscorer Tije ten Den.
Voor De Treffers was de competitie alweer even begonnen. Het begon het jaar met een overwinning op IJsselmeervogels. In de thuiswedstrijd werd het 0-1. De enige treffer kwam van de schoen van Langeveld, maar werd binnengetikt door Willems, waardoor er een eigen goal op het scorebord verscheen.

Afgelopen weekend hadden de mannen in het zwart-rood een mindere dag, tegen Kozakken Boys werd er verloren. Lang leek het duel af te stevenen op een puntendeling nadat Kozakken Boys op voorsprong was gekomen, maar De Treffers de gelijkmaker had weten te produceren. In de blessuretijd ging het alsnog mis voor de ploeg van François Gesthuizen. Vlak daarvoor Vd Berg al van het veld af na een rode kaart. De Werkendammers roken bloed en Fagrach kopte raak vanuit een corner.

Spakenburg

Spakenburg had een minder grote achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden en begint dus dit weekend aan zijn eerste wedstrijd van 2022. Na 13 wedstrijden hebben de Blauwen 15 punten met een doelsaldo van 25 voor en 29 tegen. Topscorer is natuurlijk Floris vd Linden, die ook de ranglijst in de competitie aanvoert. De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen de Koninklijke HFC. Spakenburg won deze wedstrijd met 2-0, beide treffers kwamen van onze topscorer Floris Vd Linden.

In 2022 werd wel geoefend om wedstrijdritme op te doen. De tegenstanders waren Sparta Nijkerk, Kozakken Boys en Quick Boys. Gewonnen werd er niet. Tegen Sparta Nijkerk werd er gelijkgespeeld (1-1), tegen beide Boys werd er verloren (0-1 en 3-2).

Tijd, plaats en livestream!

Het duel tegen De Treffers begint om 14:30 uur op Sportpark Zuid. Uitzonderingen daargelaten, zijn er geen supporters van Spakenburg welkom, wel is er een livestream die uitgezonden zal worden in de kantine en het terras. Het barpersoneel staat weer voor iedereen klaar om er een gezellige zaterdag van te maken, tot dan!