Skip to main content

Nadat enkele weken geleden al bekend werd dat de wegen van Spakenburg en trainer Eric Meijers na dit seizoen zouden scheiden, heeft de club het besluit genomen om per direct de samenwerking met de 58-jarige Nijmegenaar te beëindigen.

Een en ander heeft te maken met de tegenvallende resultaten van Spakenburg in dit seizoen. Na elf duels bekleden de Blauwen de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag moest de ploeg voor de zesde keer in dit seizoen het onderspit delven en was AFC met 5-1 te sterk. Waar er in thuiswedstrijden nog twee keer werd gewonnen (GVVV, 2-0 en Excelsior Maassluis, 4-2) behaalde de ploeg op vreemde bodem nog geen enkele overwinning.

Meijers trad in november 2019 aan als opvolger van de naar Feijenoord vertrokken trainer John de Wolf en eindigde in dat wegens Corona afgebroken seizoen met Spakenburg op een zevende plaats. Vorig seizoen werd de competitie om dezelfde reden na zes duels beëindigd. Spakenburg bleef ongeslagen en finishte op een gedeelde tweede plaats.

Spakenburg betreurt dit besluit te hebben moeten nemen maar benadrukt graag de bijzonder prettige samenwerking met Eric sinds zijn komst.