Skip to main content
De Blauwen hebben afgelopen weekend weer geen zege weten te behalen in een uitwedstrijd. Deze keer bracht de Blauwe bus het team naar Amsterdam, maar AFC bleek een paar maten te groot. Op de 5-1 nederlaag was dan ook niets af te dingen. 

De Blauwen begonnen zonder Schilder, zijn plek werd ingenomen door Zeeman. De plek van Zeeman vlak voor de verdediging werd ingevuld door Terschegget. Van Zundert begon weer op de bank en er werd gekozen voor extra controle door Koelewijn op het middenveld toe te voegen.

Het begin was van beide ploegen stroef en echt grote kansen, behoudens een Blauwe vrij trap, waren er niet. Na een kwartier spelen was het wel meteen raak voor de ploeg uit de hoofdstad. De Mooij kreeg in de 16 alle ruimte en had niet eens veel tijd nodig om de bal strak en raak binnen te schieten. Spakenburg kreeg nog wat kansjes om op gelijke hoogte te komen, maar het was allemaal niet genoeg om Van Zetten echt in verlegenheid te brengen. De grootste kans was een prima aanval met Junte als eindstation, maar ook hier bleek Van Zetten een te grote sta-in-de-weg.

De gelijkmaker kwam er dus niet, in tegendeel, de voorsprong van de roodzwarten werd voor de rust nog uitgebreid naar 3-0. Eerst was het Verhaar die vlak voor rust prachtig binnenschoot. In de extra tijd tekende de Mooij aan voor zijn tweede treffer na knap combinatiespel van de Amsterdammers waarbij het principe 1 keer raken strak werd uitgevoerd.

In de tweede helft bleef Terschegget achter en kwam Dekker, na weken van afwezigheid, weer binnen de lijnen. Spakenburg kreeg daardoor meer aanvallende impuls, maar de eerste goal in de tweede helft was wederom voor AFC. Een Blauwe voorzet werd goed onderschept en vervolgens kon Verhaar vrolijk richting de 16 wandelen. Er werd hem eigenlijk geen strobreed in de weg gelegd en met zijn linker vond hij de hoek van de goal.

Spakenburg lag op de pijnbank, maar in een stuiptrekking wist het nog wel de eretreffer te maken. Brinkman, altijd strijdend, zette goed door en de verdediging van AFC zat te slapen en dacht dat de bal over de achterlijn was geweest. Dit was echter niet het geval en zijn voorzet kwam in de voeten van Vd Linden. De Blauwe goalgetter ronde vervolgens eenvoudig af en bracht zijn totaal alweer op 9 treffers. Daarna kreeg de lange spits van Spakenburg nog een prima kans, maar nu bracht de goalie van AFC redding.

In het restant werd de wedstrijd uitgespeeld door AFC en bracht Markiet het scorebord nog 1 keer in werking door de vijfde goal binnen te werken. 5-1 dus en daarmee een flinke pak slaag voor de ploeg van Eric Meijers. De wedstrijd bleek achteraf de zwanenzang te zijn voor de ervaren oefenmeester. Als gevolg van deze en eerdere nederlagen en daarmee de lage positie op de ranglijst is besloten de samenwerking met Meijers per direct te beëindigen.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Noordwijk en het is nog afwachten wie dan de leiding heeft over de Blauwe selectie, maar de taak zal duidelijk zijn. De Blauwen moeten namelijk zo snel mogelijk uit het dal klimmen. Wat altijd helpt, in goede en slechte tijden, is de onvoorwaardelijke steun van de trouwe Blauwe supporters, dus tot zaterdag!