Skip to main content
Na een verhuurperiode van een seizoen keert Jan van Diermen weer terug naar SV Spakenburg. Komend seizoen sluit de 18-jarige middenvelder weer aan bij de A-selectie van de Blauwen. Dat geldt eveneens voor Jeffrey van de Groep. De 20-jarige centrale middenvelder is volledig hersteld van een zware heupblessure en staat te popelen om zijn talenten weer te laten zien op het veld.

 

Jan van Diermen keert na een verhuurperiode aan VV Eemdijk weer terug naar de Blauwen. De creatieve middenvelder – die een groot deel van zijn voetbaljeugd heeft doorgebracht bij De Graafschap – sluit volgend seizoen weer aan bij de A-selectie van SV Spakenburg. Mede door een blessure en de abrupt gestopte competitie vanwege het coronavirus heeft de verhuurperiode aan de Diekers niet gebracht wat gehoopt, namelijk speelminuten maken op een hoog niveau. Komend seizoen mag de 18-jarige middenvelder zijn voetbalkunsten weer voor de Blauwe aanhang laten zien.

Dat geldt ook voor Jeffrey van de Groep. De 20-jarige Spakenburger maakte op 26 mei 2018 al zijn officiële debuut voor de Blauwen in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere. Het leek de opmaat naar meer minuten, maar een zware heupblessure gooide destijds roet in het eten. Gelukkig is Jeffrey volledig hersteld en heeft veel indruk gemaakt tijdens wedstrijden van het tweede elftal.

“Zowel de technische staf als wij zijn erg enthousiast over Jeffrey”, aldus de technische commissie. “Het is mooi dat hij na die zware blessure weer kan aansluiten bij de A-selectie. Hij is een middenvelder met een enorm loopvermogen en heeft daarnaast een neusje voor de goal.” Ook de terugkeer van Jan van Diermen kan de technische commissie bekoren. “We hebben Jan dit seizoen verhuurd aan VV Eemdijk om speelminuten te maken en zo zijn ontwikkeling te stimuleren. Vanwege de bekende omstandigheden en een opgelopen blessure heeft hij echter weinig minuten kunnen maken. Met zijn 18 jaar is hij nog steeds erg jong en een speler met heel veel potentie. We hopen dan ook dat hij zich komend seizoen onder de vleugels van hoofdtrainer Eric Meijers weer verder kan ontwikkelen.”

We heten Jan weer welkom op het vertrouwde Blauwe nest. En wensen hen natuurlijk veel voetbalplezier en succes komend seizoen bij SV Spakenburg.