Skip to main content

De TC van Spakenburg heeft Kozakken Boys-middenvelder Mark Veenhoven (23) aan zich weten te binden. De inwoner van Papendrecht speelde sinds januari 2020 voor de club uit Werkendam en was daarvoor actief bij eredivisieclub Sparta. Bij deze club speelde Veenhoven ook in de jeugdopleiding. Op 14 oktober 2017 debuteerde hij als invaller voor de Rotterdammers in een uitwedstrijd bij Ajax. Veenhoven staat bekend als een speler met een uitstekende wedstrijdmentaliteit en is een winnaar pur sang. In dit seizoen speelde hij acht competitieduels voor Kozakken Boys waarin hij één keer succesvol was.

Nadat Mark Veenhoven op zijn negende amateurclub VV Drechtstreek verruilde voor de veelgeroemde jeugdopleiding van Sparta, doorliep hij op het Kasteel alle hoogste jeugdelftallen. Daarna was hij actief in Jong Sparta (‘Heb destijds ook tegen Spakenburg gespeeld’). Daarna volgde de stap naar de hoofdmacht van de Rotterdamse traditieclub: ,,In totaal heb ik zes duels, allemaal als invaller, in het eerste meegedaan. Leuke bijkomstigheid is wel dat ik tegen zowel Ajax, PSV en Feyenoord minuten heb gemaakt. Omdat ik op een gegeven moment het plezier enigszins in voetbal verloor en mijn maatschappelijke carrière voorrang wilde verlenen, besloot ik op een lager niveau te gaan voetballen. Begin 2019 werd Kozakken Boys mijn nieuwe club. Hoewel we er nu wat minder florissant voorstaan, heb ik het in Werkendam vanaf het begin uitstekend naar mijn zin”, vertelt Veenhoven enthousiast.

Andere positie

De dynamische middenvelder die een studie makelaardij volgt en momenteel stage loopt bij een makelaarskantoor in Gorinchem, speelt sinds dit seizoen voornamelijk als nummer tien bij Kozakken Boys: ,,Een positie waar niet echt mijn voorkeur naar uitgaat, omdat ik mezelf als een echte verbindingsspeler beschouw, die het best tot zijn recht komt op zes of acht. Maar trainer Rick Adjei vindt dat ik op tien ook belangrijk kan zijn voor de ploeg en dan schik ik me daarin. De club wilde me graag behouden en ik kon voor twee jaar bijtekenen. Ik kan het goed vinden met iedereen binnen de club en de supporters die lekker fanatiek zijn. Maar toen Spakenburg zich meldde wilde ik graag aanhoren wat de plannen van de TC waren. Bovendien is Spakenburg een toonaangevende naam in het amateurvoetbal. De TC had een prima verhaal.Voetbaltechnisch kon ik me er heel goed in vinden en ook de nieuwe trainer Patrick Loenen liet doorschemeren dat hij me er dolgraag bij wilde hebben en dat hij me in mijn kracht wil gebruiken op mijn favoriete posities. De reisafstand was nog wel een dingetje omdat ik in Papendrecht woon. Dat is 55 minuten rijden. Daar heb ik nog wel even goed over nagedacht”, merkt Veenhoven eerlijk op.
Hij heeft in het verleden al aardig wat wedstrijden tegen Spakenburg gespeeld. Tijdens de laatste en ontmoeting (3-3) op sportpark De Zwaaier viel de karaktervolle middenvelder nog voor de rust geblesseerd uit: ,,Duels tegen Spakenburg kennen altijd een spectaculair verloop. En ik houd er ook wel van dat het publiek van beide clubs altijd geweldig meeleeft. Spakenburg krijgt volgend seizoen een sterk elftal en de beleidsbepalers hebben me verzekerd dat de club graag weer een rol van betekenis wil gaan spelen. Ik hoop dat we snel weer aan voetballen toekomen en dat mijn huidige en mijn nieuwe club op de ranglijst nog een flink aantal plaatsen mogen stijgen” geeft Veenhoven tot slot aan.