Skip to main content

Dag 5

De vijfde en tevens laatste dag van het trainingskamp. Het programma van deze laatste dag in Spanje stond geheel in het teken van het naderende vertrek uit Spanje. Alle spullen weer bijeen rapen, uitchecken in het hotel en vervolgens lang wachten op het definitieve vertrek. Omdat we de laatste vlucht hadden vanuit Spanje naar Nederland, vertrokken we pas aan het begin van de avond uit het hotel. De middag werd door velen gebruikt om nog even een wandeling langs de boulevard te maken en te genieten van het prachtige weer en de onstuimige zee.

De vliegreis van Spanje naar Nederland verliep buitengewoon voorspoedig en zo kwamen we met ons gezelschap mooi op tijd aan op Schiphol. Daar bleek dat er geen bus was om ons naar de Westmaat te brengen. Er was iets misgegaan in de planning bij de busmaatschappij. En er moest dus wel snel iets geregeld worden. Er bleek nog iemand bij de busmaatschappij bereikbaar in dit late avonduur (of moet ik zeggen vroege morgenuur). Met een vertraging van ongeveer een uur arriveerde we weer op de Westmaat en kon ieder zijns weegs. We mogen terug kijken op een succesvol en goed trainingskamp. Chapeau voor de organisatie van deze reis!

Dag 4

De vierde dag van het trainingskamp stond in de eerste plaats in het teken van een uitgebreide teambespreking. In de middag stond een oefenwedstrijd tegen SV Urk op het programma. Deze wedstrijd stond ook al dagenlang aangekondigd op het informatiebord in het hotel. Deze oefenwedstrijd werd gespeeld Campo Futbal Mijas Pueblo “Osunillas”, het is een hele mond vol. Dit sportpark ligt hoog in de bergen en dus moest er wel een stukje voor gereden worden. De Urkers, die hier met een enorme delegatie aanwezig zijn (zo’n 115 mannen en vrouwen) gingen allemaal mee naar deze wedstrijd.

De wedstrijd stond onder leiding van Erik Van der Vaart (of het familie is van… weet ik niet), hij werd geassisteerd door Johnny van Eijden en Wigger Braaksma. Ondanks de uitgebreide voorbereiding voor deze wedstrijd was de blauwe hoofdmacht niet geheel bij de les direct na de afstrap. SV Urk zette direct hoog druk en het resulteerde in de derde minuut van de oefenwedstrijd al tot een doelpunt. Vanuit een corner kopte Lucas Nagel onhoudbaar voor Menno Heus in het doel. De toon was gezet en Spakenburg ging vanaf dat moment geconcentreerder spelen. Na pakweg een minuut of tien had Spakenburg weer het initiatief waarbij er verschillende kansen werden gecreëerd. Toch duurde het tot de 28e minuut tot SV Spakenburg de stand gelijk trok. Het was Floris van der Linden die de bal aftroggelde van een Urkse verdediger en goed doorging. Hij zag Ravelino Junte in een betere positie staan en plaatste de bal keurig op zijn voet die dit buitenkansje niet verspeelde en legde de bal vakkundig achter de Urkse doelman. Nog voor rust trok Spakenburg de wedstrijd naar zich toe. Nu was het Raveline Junte die goed doorging op de keeper en nu de bal plaatste op de voet van Floris van der Linde, die op zijn beurt dit buitenkansje niet verspeelde. De kwaliteit van het voetbal in de tweede helft was aanzienlijk minder dan de eerste helft. Dat werd vooral veroorzaakt door de vele wissels. Ook van de kant van Urk zag je de kwaliteit hard teruggaan waardoor er geen doelkansen ontstonden. Hoewel de in grote aantallen Urkse toeschouwers het allemaal anders wilde laten lijken.

Morgen staat er een vrije dag op het programma waarna de Blauwe hoofdmacht tegen de avond weer terug naar Nederland gaat.

Dag 3

De derde dag van het trainingskamp, een nieuwe week is begonnen en ook voor ons stond vandaag het ontbijt vroeg klaar. Op het ochtendprogramma stond een training op het complex Arroyo de la Miel. Het was een kort busreisje van ongeveer 15-20 minuten. Het sportpark lag er prachtig bij maar er stond een heftige wind over het veld. Gedurende de hele training zouden we daar last van hebben. Na ruim twee uur trainen was het klaar en werd het veld alweer bezet door een ander team. Ja, het gaat deze dagen in Spanje af en aan op de trainingsaccommodaties.

Oorspronkelijk stond op het middagprogramma dat we zouden gaan voetgolven maar in het afgelopen weekend werd duidelijk dat de organisatie die dit verzorgd failliet is en dus moest er op zeer korte termijn iets anders bedacht worden. Dat werd best wel een grote verrassing want we konden met elkaar gaan karten. Direct na de bekendmaking hiervan sloeg het “Max Verstappen virus” toe en dat was op de baan te merken. Met de grootst mogelijk fanatisme werd om elke meter gestreden. Het werd een vermakelijke middag waarbij de stress van het tegenvallende resultaat zich afwisselde met de euforie van de winnaar.

Dag 2

De tweede dag van het trainingskamp kende een rustig programma. Na de drukke zaterdag was er wat rust ingebouwd in het programma. In de middag stond ter ontspanning alleen een potje beachvolley op het programma, dat werd afgewerkt op het strand voor het hotel. Het opzetten van de velden was op zich al een enorme uitdaging en na de eerste (proef) balletjes over en weer begon iedereen te beseffen dat beachvolley onder deze omstandigheden (het was erg warm in de zon en de ondergrond bestond uit louter mul zand) toch wel aanpoten was. Desondanks werd er gevochten voor iedere bal waarbij soms buitengewoon mooie acties te zien waren, met af en toe een spectaculaire omhaal. Het toernooi werd allemaal in goede banen geleid door twee oplettende en doorgewinterde scheidsrechters (Jochem Twisker en Rob van Diermen). Het was geen gemakkelijke taak want bijna elke beslissing werd aangevochten. Voor het verdedigende team was de bal ALTIJD uit, en bij het aanvallende team was de bal ALTIJD in. Na de nodige wedstrijden was duidelijk dat het team van Remco van Lopik de troostprijs won, deze bestond uit een verfrissende duik in de Middellandse zee.

De winnaar van het beachvolley toernooi werd het team van de huidige topscoorder van de tweede divisie, Floris van der Linde. De hoofdprijs was de eeuwige roem die zijn nu mee mogen dragen de rest van hun leven.

Het avondprogramma was een gezellig samenzijn waarbij een voetbalquiz werd gehouden door quizmaster en tevens reisleider, Rut Koelewijn.

Dag 1

In de vroege uurtjes van zaterdag 8 januari kwam een groot deel van de selectie samen op Sportpark de Westmaat om te vertrekken naar Torremolinos voor het trainingskamp.
Na het inchecken bleek in het vliegtuig dat we niet de enige club waren die richting Málaga vlogen. We ontmoette daar zelfs ook nog een oud speler van Spakenburg. Het was Mark de Loor die met zijn huidige club dezelfde kant op vloog.
De reis verliep voorspoedig en onder het genot van de Spaanse zon kwamen we aan bij ons hotel in Torremolinos.

Hotel Sol don Pablo is voor de komende dagen ons vaste honk. Na het inchecken hebben we met z’n allen de lunch genuttigd waarna we ons meteen reisvaardig hebben gemaakt voor de eerste training. De eerste training stond helemaal in het teken van de eerstvolgende oefenwedstrijd tegen Urk. Verschillende spelmomenten werden afgewisseld met tactische oefeningen. Uiteindelijk eindigde de training met een winnaar; deze mochten penalty’s nemen op de verliezende partij die op de doellijn moest gaan staan.

Na het gezamelijke diner in ons hotel kwam er een eind aan deze lange eerste dag, morgen (zondag) staat er een rustdag op het programma waarbij er genoeg ruimte is voor ontspanning.

¡Hasta mañana!