Skip to main content
​In het belangrijke duel om in veilige wateren te komen heeft Spakenburg ruim gewonnen van De Treffers. In de eerste helft was het al een vermakelijke wedstrijd, waarbij Spakenburg de boventoon voerde, maar in de tweede helft barstte de wedstrijd echt los. In totaal vielen er zeven doelpunten in die tweede helft. Vijf keer kon de trouwe Blauwe aanhang juichen en tweemaal mochten De Treffers een doelpunt vieren. 
Spakenburg begon in de volgende opstelling: Ter Wielen, Monteiro, Werkman, Koelewijn, Brinkman, Olijve, Terschegget, Vink, Dekker, Van Zundert en Vd Linden.
Zoals gezegd werd er in de eerste helft niet gescoord, maar had Spakenburg wel het overwicht. Er waren wat kansen op een goal aan beide kanten, maar of het vizier stond niet op scherp of de goalies deden goed hun werk. Zo wist Ter Wielen een bal vanuit een corner met een lekkere redding weg te werken in de twintigste minuut. Diezelfde Ter Wielen zou tien minuten later uitvallen na een botsing met Monteiro. Even leek hij nog door te kunnen, maar al snel bleek hij te veel last te hebben van de botsing. Zijn vervanger was Luuk Brand, de keeper die tussentijds werd binnengehaald door het langdurig uitvallen van Heus eerder dit seizoen.
De grootste kans van Spakenburg in de eerste helft kwam vlak voor tijd. In de 42e minuut haalde Brinkman heerlijk uit, maar zijn volley kon ternauwernood gekeerd worden door een Groesbeeks been. In de extra tijd van de eerste helft liet Brand nog van zich zien. Eerst door een wat ongelukkig en lage uittrap die op de rug van Youri Koelewijn kwam en opgepikt werd door Jordy Thomassen. Thomassen en Brand kwamen oog in oog met elkaar, maar Brand liet zien over uitstekende keeperskwaliteiten te beschikken en wist zijn eerdere uittrap te repareren met een goede reflex op de inzet van Thomassen.
Na de thee kwamen de bezoekers snel op voorsprong. Matig uitverdedigen leverde Coen Maerzdorf de bal op en hij wist vervolgens in de zestien eenvoudig af te ronden. Zuur, want Spakenburg had het betere van het spel gehad in de eerste helft. Even leek Spakenburg te wankelen, in de minuten na de treffer was de ploeg van Gert Kruys meermaals rond de Blauwe zestien te vinden, maar tot een grotere voorspong kwam de ploeg niet.
In minuut 51 wist Spakenburg de boel weer recht te trekken. Oud-Treffer speler Lowie van Zundert deed zijn oude ploeg pijn door een voorzet van Dekker heerlijk binnen te koppen. Spakenburg ging daarna op zoek naar de tweede goal, want winnen was het devies. De 2-1 voorsprong werd gevonden in de 63e minuut. Vd Linden kon op voorgeven van Monteiro de bal bij de tweede paal binnenwerken. De marge werd groter in minuut 75 toen de bal op de stip ging nadat Ippel Vink onreglementair naar de grond bracht. Vd Linden mocht aanleggen en haalde koelbloedig de trekker over en bracht zijn totaalproductie daarmee naar twintig goals!
Spakenburg leek daarmee de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen, maar Marlon Versteeg dacht daar anders over. Weer een oud-speler die dus scoorde, maar nu aan de andere kant. Versteeg haalde verwoestend uit op randje zestien en liet keeper Brand kansloos. Een prachtige goal, waar de oud-Spakenburg spits patent op heeft. Zo dachten veel Blauwe supporters terug aan de weergaloze goal tegen IJsselmeervogels in de Spakenburgse derby.
De spanning dus weer terug in de wedstrijd, maar niet als het aan ons ligt dachten Vince Gino Dekker en Floris vd Linden. De twee leken wel een telefonische verbinding met elkaar te hebben waarbij de boodschap van Dekker aan Vd Linden was: “Ga jij maar vast lopen naar de tweede paal, dan leg ik ’em daar panklaar voor je neer.” Dat deed Vd Linden dus ook en hij werkte de loepzuivere voorzet lekker binnen en bracht daarmee de marge weer op twee goals.
Een hattrick was blijkbaar nog niet genoeg voor de gulzige Vd Linden. De Spakenburgse goalgetter maakte vlak voor tijd ook nog zijn vierde treffer van de middag. Vink gaf met een heerlijk slim balletje mee op de ingevallen Eindhoven. Eindhoven was zijn tegenstanders te snel af en kon afdrukken, maar goalie Kornelis kon nog net een voetje tegen de inzet krijgen. De bal kwam vervolgens in de voeten van Vd Linden die heel koud en droog de kroon op zijn werk zette. Aan de 5-2 op het scorebord werd niet meer getornd en Spakenburg won daarmee het doelpuntrijke duel.
Met de drie punten in de tas lijkt Spakenburg veilig. De Blauwen staan nu op nummer tien in de ranglijst en het gat met de p/d-plek is twaalf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan zijn er in totaal voor alle ploegen nog achttien punten te behalen en is het niet erg aannemelijk dat Kozakken Boys het gat van twaalf punten gaat dichten. Neemt niet weg dat de mannen van De Graaf & Twisker willen blijven winnen en het Blauwe publiek willen vermaken met strijd, inzet en hoogstaand voetbal.
Eerst wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen Jong Volendam, maar de kraker en de kers op de taart is de wedstrijd van 14 mei. Dan staat de Spakenburgse derby op het programma, die wedstrijd winnen zal het moeizaam verlopen seizoen een prachtige Blauwe glans geven, dus zorg ervoor dat je erbij bent om de Blauwen naar de overwinning te juichen!