Skip to main content
In de vierde wedstrijd onder leiding van Chris de Graaf wist Spakenburg met grote cijfers te winnen. In Rotterdam werd het maar liefst 0-6. Daarmee was het de derde overwinning voor De Graaf en zijn Blauwen.
Spakenburg begon met de volgende elf spelers: Ter Wielen, Van Lopik, Monteiro, Koelewijn, Schilder, Olijve, Terschegget, Dekker, Vink, Eindhoven en Vd Linden.
Spakenburg zat al na drie minuten lekker in de wedstrijd. Een uittrap op maat van Ter Wielen kwam in de voeten van goudhaantje Vd Linden. De topscorer kwam goed voor zijn man en wist te profiteren van wat miscommunicatie tussen verdediging en keeper, eenmaal voorbij alles en iedereen was afronden een koud kunstje en stond de 0-1 op het scorebord.
Na de openingstreffer hield Spakenburg de touwtjes in handen tot ongeveer een kwartier verstreken was. Sparta drong vanaf toen wat meer aan en kreeg ook verschillende kansen, maar niets waar de Blauwe verdediging of Ter Wielen geen raad mee wisten.
In minuut 34 was er de tweede opsteker voor Spakenburg. Dit keer geen goal, maar een rode kaart voor Jong Sparta. Na een klein opstootje tussen Monteiro en Drapke gaf laatstgenoemde een kopstoot aan de van Rijnsburg overgekomen verdediger. Rood was de enige mogelijke sanctie van leidsman Gansner en Spakenburg dus verder tegen 10 man.
Met een man meer kreeg Spakenburg het heft weer in handen en ging het op zoek naar een grotere voorsprong. In de 42e minuut haalde Eindhoven heerlijk uit, maar goalie Janse haalde de bal er knap uit. Vlak erna kreeg Van Lopik de bal op zijn schoen in de 16, maar het vizier stond niet op scherp en de bal ging hoog over. Het bleek een kwestie te zijn van kalibreren en even het gevoel krijgen want Van Lopik maakte vlak erna een goal van ongekende schoonheid. De bal stuiterde eenmaal voor hem op en vanuit de lucht schoot de rechtsback de bal als een raket in de kruising! Met een 0-2 tussenstand zochten de teams de kleedkamers op en Spakenburg zat dus op rozen.
Na de thee kwam Junte binnen de lijnen voor Eindhoven en ging Spakenburg verder waar het gebleven was. Jong Sparta kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar het duurde nog wel even voordat de 0-3 op het bord stond. Na wat gemiste kansen wist Junte zijn invalbeurt te bekronen met een goal in de 63e minuut. Dekker gaf, zoals we gewend zijn, heerlijk voor en Junte kon de bal vervolgens binnenkoppen. Goal nummer vier liet helemaal niet lang op zich wachten. Twee minuten later was het even onduidelijk wie de goal maakte nadat Dekker voorgaf op Vink. Wellicht dat Vink heel licht de bal heeft getoucheerd, maar het leek erop dat Dekker toch helemaal zelf de goal maakte. Eén ding was zeker, het stond 0-4.
Vlak erna werden Brinkman en Zeeman gebracht voor Monteiro en Schilder en iets later mochten Olijve en Vd Linden hun rust pakken en konden Van Zundert en Amakodo nog minuten meepakken. Brinkman wist net als Junte zijn invalbeurt op te fleuren met een goal. Net als bij de 0-2 was ook dit een beauty. Randje 16, aannemen op de borst en verwoestend uithalen was het recept voor de 0-5. Ook Van Zundert deed mee aan de scorende invalploeg. Junte maakt zijn invalbeurt nog mooier door de assist te leveren waarmee de 0-6 als eindscore op het bord kwam.
Een ongekende weelderige zege die Spakenburg al lang niet meer had meegemaakt. Met de drie punten in de tas staat Spakenburg wat steviger op zijn positie en kan het bij winst op TEC aankomende zaterdag over de ploeg uit Tiel heen. De wedstrijd tegen de oranje-witten zal worden gespeeld op de Blauwe zijde van de Westmaat om 15:00 uur, tot dan!
Foto: Pro Shots