Skip to main content

De TC van Spakenburg heeft in de persoon van Patrick Loenen (47) een opvolger gevonden voor de aan het eind van dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer Eric Meijers. De Utrechter is momenteel aan zijn vierde seizoen bezig bij Sportlust’46 uit Woerden, waarmee hij op doelsaldo de Derde Divisie zaterdag aanvoert.

Loenen, als voetballer onder meer actief bij VV Utrecht en Holland (het huidige DHSC) heeft in de afgelopen seizoenen als trainer uitstekende prestaties neergezet bij achtereenvolgens Argon, Eemdijk en Sportlust’46. Nadat hij eerst jeugdtrainer was in Mijdrecht, werd hij in 2013 hoofdtrainer bij het ooit zo succesvolle Argon, dat toen net de stekker eruit had getrokken bij de zondagtak. In zijn eerste seizoen promoveerde de club via de nacompetitie en het jaar erop werd de titel behaald. Hij zou er uiteindelijk vier seizoenen blijven en wist zodoende de club vanuit de tweede klasse naar de hoofdklasse te loodsen.

Daarna volgde Eemdijk. Met de groenwitten realiseerde hij het huzarenstukje kampioen te worden in de hoofdklasse, waardoor de bespeler van sportpark De Vinken naar de Derde Divisie promoveerde. Na één seizoen Eemdijk werd Sportlust’46, destijds een zaterdageersteklasser, zijn volgende club. Ook in Woerden werd Loenen in zijn eerste seizoen kampioen, terwijl de club een seizoen later promotie bewerkstelligde naar de Derde Divisie. Momenteel presteert de club, die dit seizoen in twee oefenduels tegen Spakenburg (2-0 en 2-2) ongeslagen bleef, getuige de eerste plaats op de ranglijst, weer uitstekend.

Met Loenen haalt Spakenburg een bevlogen trainer in huis, die zijn teams altijd aantrekkelijk voetbal laat spelen. Op de vraag waarom hij in het nieuwe seizoen graag Spakenburg onder zijn hoede wil nemen, geeft de trainer een duidelijk antwoord: ,,Ik heb altijd de ambitie gehad om succesvol te zijn op het hoogste amateurniveau. Wat is er dan mooier om dit na te streven bij de mooiste amateurclub van Nederland? Ik wilde Sportlust’46 alleen verlaten voor Spakenburg. Dat zegt eigenlijk genoeg over mijn huidige club waar ik het ongelooflijk naar mijn zin heb. Bij Spakenburg wil ik, net als bij de andere clubs waar ik trainer ben geweest of de club waar ik nu zit, zo hoog mogelijk eindigen.”

Goede gesprekken
Met veel plezier en voldoening kijkt Loenen op de gesprekken terug die hij met de TC voerde: ,,Op het moment dat een club als Spakenburg interesse toont, is dat stap één. Vervolgens worden de gesprekken bepalend. Over vrijwel alle zaken zat ik met de TC op één lijn. Ik heb de gesprekken die op informele wijze werden gevoerd, als bijzonder prettig ervaren en heb een contract voor één jaar getekend.”

De blauwe TC is in zijn nopjes met de komst van Patrick Loenen in het komende seizoen:  “Wij hebben de overtuiging dat de eigenschappen die Patrick kenmerken ons echt verder zullen gaan helpen. Zijn drive, visie, innovatieve manier van werken, de wijze waarop hij zijn elftallen laat spelen en hieruit volgend zijn goede prestaties geven ons een goed gevoel met oog op het komende seizoen. Dat onze betrouwbare referenties allemaal ook enthousiast reageerden, hebben dit gevoel alleen maar meer bevestigd”.