Skip to main content
Vanmiddag is het alweer tijd voor speelronde 11. In die ronde zal Spakenburg afreizen naar de hoofdstad om het daar op te nemen tegen AFC. 

De Amsterdammers staan momenteel op de tweede plaats. Daarmee lijkt het alsof de koppositie in zicht is, maar dat is iets te veel van het goede. Het gat tussen koploper Katwijk bedraagt maar liefst 10 punten. Daarbij moet wel gezegd worden dat AFC nog een wedstrijd tegoed heeft. Vorige week kon namelijk het treffen met Rijnsburgse Boys niet doorgaan vanwege corona gevallen binnen de geelzwarte selectie.

AFC heeft dus afgelopen weekend niet gespeeld en staat daarmee nog op 9 wedstrijden gespeeld. Van die 9 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 2 verloren. De laatste wedstrijd in de competitie ging verloren tegen Jong Volendam. Met 1-3 kregen de roodzwarten klop van de jeugdige Volendammers. De week ervoor werd er wel gewonnen tegen een ander jong team, namelijk dat van Sparta Rotterdam, toen werd het 1-4.

In de beker kwam AFC ook nog uit. Tegen Heerenveen was het lang spannend en stonden de Amsterdammers zelfs op voorsprong. De 1-0 werd lang vastgehouden, maar een kwartier voor tijd maakte Veerman gelijk en enkele minuten later velde Stevanović het eindoordeel door de 1-2 tegen de touwen te werken. Al met al toch een knappe prestatie van AFC, maar dat ligt ook in de lijn met de kwaliteiten die de club al jaren binnen de lijnen heeft.

Bij AFC kan het maar om 1 iemand gaan als het gaat om de goalgetter, dan gaat het natuurlijk over Ignacio. Met 8 goals in totaal (3 in de laatste 2 competitiewedstrijden) staat hij op gelijke hoogte met onze eigen targetman, Floris vd Linden (3 goals in de laatste 3 competitiewedstrijden).

Spakenburg verloor afgelopen weekend op eigen veld tegen Quick Boys. Op die overwinning was weinig af te dingen, alhoewel het ook anders had kunnen lopen, had Spakenburg in de tweede helft zijn kansen beter benut. Een 1-3 nederlaag was het eindresultaat en daarmee werd de lekkere smaak van de beker overwinning tegen FC Dordrecht weggespoeld. Die lekkere smaak kan Spakenburg wel weer in de mond krijgen als het morgen weet te winnen tegen AFC. Dat zou overigens ook hoog tijd worden, een zege op de ploeg uit de hoofdstad is namelijk iets wat in de afgelopen jaren niet is voorgekomen.

Bezoekers van deze wedstrijd vragen we om vooraf op de website van AFC de aangescherpte coronamaatregelen te raadplegen.

Het duel tussen AFC en SV Spakenburg zal om 17:30 uur in gang worden gezet op sportpark Goed Genoeg, tot dan!