Skip to main content

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht is Spakenburg er niet in geslaagd het goede gevoel vast te houden. Op de Blauwe zijde van de Westmaat leed de ploeg van Eric Meijers een nederlaag tegen Quick Boys. 

De Blauwen starten in dezelfde formatie als voorgaande weken, met uitzondering van Robin Eindhoven. De spits blesseerde zich dinsdag en zal helaas enkele weken gemist moeten worden. Zijn plaatsvervanger was Lowie van Zundert.

Over de eerste helft zou het schrijven kort kunnen zijn. Het was bar en boos en met name Spakenburg gaf niet thuis. Vooral Quick Boys wist dreiging te geven, maar vaak ontbrak bij de kustbewoners van Katwijk ook de scherpte of wist Spakenburg de bal met een roei naar voren weg te werken. Aan het einde van de eerste helft waren er door 2 corners wat Blauwe kansjes te noteren, maar deze leverde geen goals op. De kleedkamers werden dus met de brilstand opgezocht en daarmee mocht vooral Spakenburg zich gelukkig prijzen.

In de tweede helft kwam Spakenburg aanvallend een stuk beter voor de dag. In de 48e minuut deed Vink keeper Vd Helm strekken. De goalie kon de bal met de vingertoppen uit de goal houden.

De grootste kans kwam tien minuten later. Junte was losgebroken, stond oog in oog met Vd Helm, maar de middenvelder schoot helaas tegen de paal.

Na een uur spelen was het raak aan de andere kant, net wanneer Spakenburg dus beter in het spel was gekomen. Een goede aanval werd door Bekooij afgerond. Van Kippersluis bracht de bal voor de goal en de losgekomen Bekooij kon eenvoudig binnentikken.

Spakenburg liet zich niet direct uit het veld slaan en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker, maar wederom was het aluminium Quick Boys meermaals goedgezind.

In minuut 69 leek het doek dan toch de vallen voor de Blauwen. Discutabel was de treffer wel, daar de bal door Mahmoed op het middenveld werd veroverd nadat hij Vink een beuk had verkocht. De scheids vond het blijkbaar niets en liet doorspelen. Bekooij gaf vervolgens knap de bal mee aan Van Kippersluis en de assistgever bij de 1-0 ronde vervolgens koeltjes af.

Spakenburg kwam echter snel terug! Een strakke vrije trap werd door Werkman binnen gekopt, waarmee hij wederom bewees de best koppende verdediger te zijn. 1-2 dus en op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er helaas niet. Tien minuten voor tijd viel het doek echt definitief. Wederom was Van Kippersluis belangrijk. De vraag was alleen of hij de assist gaf of de goal maakte? De bal rolde in ieder geval richting de doellijn na zijn schot. Maatsen leek de bal ook te toucheren. Een ding was in ieder geval zeker, de bal was over de lijn. 1-3 dus en daar bleef het ook bij.

Helaas dus geen driepunter voor Spakenburg, de volgende kans daarvoor is zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen AFC. De wedstrijd in de hoofdstad begint om 17:30 uur. Tot dan!