Skip to main content
In de persoon van de 22-jarige vleugelspits Roy Tol heeft de TC van Spakenburg de vierde versterking voor het seizoen 2021-2022 binnengehaald. Eerder werden al middenvelder Boy van de Beek, spits Lowie van Zundert en centrale verdediger Yannick Zeeman als nieuwe aanwinsten gepresenteerd.

Tol is afkomstig van Jong FC Volendam dat evenals Spakenburg uitkomt in de Tweede Divisie. Voorheen speelde de aanvaller in de jeugd van amateurclub RKAV Volendam en in de O-17 en O-19 van zijn huidige club. In het door de coronaperikelen voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 was Tol actief in tien competitieduels voor Jong FC Volendam (vijf goals en twee assists) en in de om dezelfde reden afgebroken voetbaljaargang speelde hij zes competiewedstrijden (één goal) voor het elftal van trainer Johan Plat. In het nabije verleden zat Tol verschillende keren op de reservebank bij de hoofdmacht van de club uit de Keuken Kampioen Divisie die door oud-international Wim Jonk wordt getraind. Helaas kwam het niet tot een debuut.

Roy Tol staat bekend als een behendige vleugelspits die snelheid combineert met een goede passeeractie. Hij is reeds de tiende speler met een verleden bij clubs uit het vissersdorp die voor Spakenburg  gaat spelen. Zijn voorgangers waren Arie Obdam, Patrick Leeflang, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Kees Tol, Nick Tol, Jan Visscher, Eric Veerman en onze huidige centrale verdediger Frank Schilder. Het gros hiervan bleek uitstekend te gedijen bij de Blauwen uit het andere vissersdorp. In een reactie toont de TC zich blij dat de snelle vleugelspits in het nieuwe seizoen voor Spakenburg zal spelen:

Roy is een jonge en talentvolle aanvaller die door zijn snelheid en doelgerichtheid een zeer welkome toevoeging is op onze andere aanvallers. Als Volendammer zijn we er van overtuigd dat hij ook als persoon prima binnen onze club zal gedijen.

In een reactie laat Roy Tol weten bijzonder content te zijn dat hij volgend seizoen in het blauwwitte shirt van Spakenburg te zien zal zijn: ,,Aan het eind van dit seizoen liep mijn contract af bij FC Volendam en ik dacht dat ik er goed aan zou doen om eens in de keuken te kijken van een andere club. Ik heb een paar jaar deel uitgemaakt van de A-selectie. Toen ik 19 was heb ik drie keer bij het eerste elftal op de bank gezeten, maar een invalbeurt zat er helaas niet in. Toen Spakenburg zich meldde wilde ik graag met de TC van die club om de tafel, want dat heb ik altijd al een erg mooie club gevonden. Van oud-Spakenburg-speler Maarten Woudenberg heb ik louter positieve verhalen over de club gehoord en bovendien heb ik in 2020 ook al eens contact met de club gehad. Maar toen heb ik eerlijk aangegeven dat ik nog voor mijn kansen bij FC Volendam wilde gaan.”

Tol had naar eigen zeggen twee goede gesprekken met de TC en was er voor zichzelf al snel uit: ,,Deze kans wilde ik echt niet laten lopen. Ik heb in het verleden een paar keer tegen de club gespeeld en van de huidige spelersgroep ken ik  Frank Schilder, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden. Wat voor type speler ik ben? Ik speel het liefst als rechterspits, al heb ik in het verleden ook drie jaar de positie van linkerspits bekleed. Ik beschik over een goede dribbel, de nodige snelheid, heb een goede voorzet in huis en pik geregeld een goaltje mee. In de gesprekken heeft de club aangegeven volgend seizoen in de competitie graag een rol van betekenis te willen spelen. Die ambities spreken me erg aan”, besluit de Volendammer.

Vanaf deze plaats wensen we Roy veel succes bij zijn nieuwe club en hopen we dat hij zich snel thuis zal voelen bij Spakenburg.