Skip to main content
De Blauwen zullen morgen, na een week rust, weer gaan voetballen! De tegenstander is De Treffers uit Groesbeek en in Groesbeek zal de wedstrijd ook gespeeld worden.

De Treffers

De ploeg van Lee-Roy Echteld staat momenteel op de tweede plaats. Het heeft evenveel punten als koploper Quick Boys, namelijk 22, maar de roodzwarten hebben een iets minder doelsaldo dan de kustbewoners. Het is sowieso dringen geblazen in de top van de Jack’s League. Er zijn vier ploegen die bij een verlies van De Treffers en Quick Boys de koppositie kunnen overnemen. Katwijk en AFC hebben beide één punt minder, HHC Hardenberg staat op twintig punten en Rijnsburgse Boys zou bij een overwinning morgen ook 22 punten hebben en automatisch daarna ook een beter doelsaldo.
De Treffers heeft na een dip van drie verloren wedstrijden (Kon. HFC, Jong Sparta en Rijnsburgse Boys) de vorm weer teruggevonden. Drie weken terug werd er met 3-0 gewonnen van Kozakken Boys en een week later werd FC Lisse op sportpark Ter Specke aan de kant gezet met een 0-2 overwinning.
De echte klapper kwam in de bekerwedstrijd! Vorige week kwam de Rooms-Katholieke Combinatie Waalwijk op bezoek in Groesbeek. De profs van RKC, die keurig in het linkerrijtje van de Eredivisie staan, kwamen met een opstelling op de proppen waarmee ze dachten het varkentje wel te kunnen wassen. Dat varkentje bleek echter meer een wild zwijn te zijn dat zich vastbeet in de tegenstander en niet meer losliet. De roodzwarten kwamen op voorsprong via Gavin Vlijter. Vlijter schoot weg van zijn tegenstander en kon vervolgens scherp binnenschieten. Vlijter had in de eerste helft nog verder kunnen uitgroeien tot de held van Groesbeek, maar het bleef bij één treffer voor de gevaarlijkste man van de eerste drie kwartier.
In de tweede helft ging De Treffers gewoon vrolijk verder met domineren, want RKC Waalwijk was gewoon simpelweg de mindere die avond. Ook in de tweede helft liet Vlijter van zich zien, maar het was Brian Campman die de tweede bevrijdende treffer binnen knalde! Ricardo Ippel kon vlak voor de tweede treffer opstomen richting de 16, maar werd onreglementair gestopt door Bel Hassani. Heel Groesbeek dacht aan een strafschop, maar de overtreding werd toch echt buiten de 16 gemaakt. Een vrije trap was wat resteerde en die werd heerlijk binnengeschoten door Campman. De 2-0 kwam niet meer in gevaar en de score had eigenlijk nog hoger moeten uitvallen. Een heerlijke bekersensatie waar elke voetballiefhebber alleen maar van kan genieten.

Bij De Treffers is Jordy Thomassen de topscorer. De ex-prof is goed voor acht treffers en vier assists. Daarmee voert hij net niet de algehele ranglijst aan. Pieter Langedijk heeft namelijk al negen goals achter zijn naam staan.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op de elfde plek en kennen momenteel, in de competitie, geen hele lekkere fase. Twee nederlagen werden onderbroken door een overwinning op OFC, maar in de laatste wedstrijd werd er weer verloren tegen AFC.
Tegen AFC was het spel overigens voor een groot gedeelte helemaal niet slecht, maar de ploeg van Patrick Loenen weet in de competitie moeilijk te scoren op het eigen veld aan de Blauwe zijde van de Westmaat.
Een welkome opsteker kwam er tijdens de bekerwedstrijd tegen TEC. De Blauwen pakten het initiatief en kwamen op een 2-0 voorsprong. Er werd ook nog gezocht naar de 3-0, maar TEC kwam onverwachts ineens terug op 2-1 en daarna werd het af en toe nog spannend, zonder dat Spakenburg heel erg in de verdrukking kwam. De laatste kans was nog wel gevaarlijk, maar Mengerink schoot gelukkig de bal naast de goal vlak voor tijd.
De loting heeft inmiddels al uitgewezen wie de volgende tegenstander gaat worden. FC Groningen is de opponent op donderdag 12 januari. Het duel in stadion Euroborg zal een lastige kluif worden voor Spakenburg, die als zware underdog het duel in zullen gaan, maar in het voetbal is alles mogelijk, zeker in het bekervoetbal!
Bij Spakenburg is Floris van der Linden de topscorer met zes goals en één assist. Luuk Admiraal was twee wedstrijden op schot. Tegen Kozakken Boys en OFC maakte hij in beide duels twee goals en daarmee staat zijn totaal dus op vier doelpunten.

Head-to-head

SV Spakenburg en de Treffers hebben elkaar al vaker ontmoet. Vorig jaar werd het in de uitwedstrijd 1-0 voor de Treffers via een goal van Rick Wouters. In de return was het een doelpuntenfestijn en werd het 5-2 voor de Blauwen door maar liefst vier treffers van Floris van der Linden en één treffer van Lowie van Zundert.

De eerdere resultaten uit de vorige seizoenen zijn:
07-12-2019 | De Treffers – Spakenburg | 4-0
06-04-2019 | Spakenburg – De Treffers | 1-0
15-12-2018 | De Treffers – Spakenburg | 1-4
21-01-2017 | Spakenburg – De Treffers | 3-4
27-08-2016 | De Treffers – Spakenburg | 1-0

Tijd, plaats, arbiter

Het duel op sportpark Zuid staat onder leiding van dhr. Aafouallah. Zijn assistenten zij dhr. Osman en dhr. Noordhoek. Als vierde official staat dhr. Ooms langs de middenlijn. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 18:00 uur, tot dan!