Skip to main content

Woensdag 26 oktober was Ajax op bezoek bij SV Spakenburg. Onder de bezielende leiding van een grote groep gediplomeerde trainers van de landkampioen kregen de voornamelijk Blauwe jeugdleden zo echt de kans om een dag te trainen als een volwaardige Ajax prof. Er was zoveel belangstelling voor deze Clinic dat de trainingen verspreid moesten worden over meerdere velden aan de Blauwe kant van de Westmaat. 

Het enthousiasme van de ruim 120 jonge deelnemers spatte er gedurende de hele dag van af. Onder perfecte weersomstandigheden lag de focus tijdens het ochtendprogramma op de individuele ontwikkeling van de spelers. Na de lunch – welke super was georganiseerd door een grote groep trouwe Blauwe vrijwilligers – werd er in de middag vooral de nadruk gelegd op de partijvormen.

Naast de individuele ontwikkeling van spelers stond vooral ook het samenwerken in teamverband als thema hoog op de agenda van de Ajax-leiding. 1 van de 6 kernwaardes van Ajax is namelijk ‘wij versterken elkaar’.  Team Timber sprong hierbij uiteindelijk als beste uit de bus en werd dan ook door de begeleiding uitgeroepen als team van de dag. Na afloop van de Clinic kreeg iedere speler nog een echte Ajax oorkonde en bidon mee naar huis waar alle deelnemers uiteraard super blij mee waren. De Ajax-leiding zelf vertrok uiteraard ook niet met lege handen naar huis; voor alle trainers lag er een heerlijk Spakenburgs hart klaar om mee naar huis te nemen.

Ajax en SV Spakenburg kijken terug op een zeer geslaagde dag en zien uit naar verdere toekomstige samenwerking op dit gebied!