Skip to main content
Op zaterdagavond speelden de Blauwen tegen de roodzwarten op sportpark Zuid in Groesbeek. Spakenburg en De Treffers deelden na negentig minuten voetbal de punten. Op het scorebord prijkte een 1-1 einduitslag en daar deed Spakenburg zich wellicht iets tekort mee. 
Loenen had de volgende basisopstelling op het veld staan: Damen, Verhagen, Koelewijn, Werkman, Artien, Volkert, Van Lopik, Wesdorp, Vink, De Ruiter en Vd Linden

Vroege blauwe voorsprong

Spakenburg begon voortvarend aan de wedstrijd. Na twee minuten gaf Vink al voor op Vd Linden, maar die kon de bal net niet tot doelpunt promoveren. Nog geen drie minuten later lag de bal wel in het mandje. Een beauty van een treffer waarbij Verhagen subtiel een hakje gaf en Vink nog subtieler, vanaf een meter of twintig, de bal met een lob achter goalie Kornelis wist te plaatsen.
In minuut negen had Spakenburg alweer de kans op de verdubbeling, maar Volkert kreeg de bal op de hak en niet lekker op de voet en een corner was wat resteerde. Vanuit die corner vuurde Wesdorp een vlammend schot af, maar deze brak op de verdediging van De Treffers.
Daarna nam De Treffers het spel wat meer over, maar tot echte grote kansen kwam de ploeg van Echteld niet. In minuut 34 kregen de Blauwen weer een kans vanuit een vrije trap. Van Lopik plaatse de bal in rechterhoek, maar Kornelis lag goed in de weg en voorkwam daarmee de 0-2. In minuut 40 was daar de eerste echte grote kans voor De Treffers. Scherpschutter Thomassen kon op goal koppen, maar Damen stond zijn mannetje met een goede en snelle reflex en zo zocht Spakenburg de kleedkamer op met een voorsprong.

STIPPER TREKT DE BOEL RECHT

De tweede helft begon met veel druk van De Treffers en het was aan de Blauwen de taak om die roodzwarte golf te pareren. Dat pareren werd door Verhagen onreglementair gedaan in de zestien en in de 54e minuut wees de scheids dan ook naar de stip. Campman, de man van de mooie vrije trap tegen RKC, ging achter de bal staan. Damen dook nog naar de goede hoek, maar helaas ging de bal alsnog in de goal en zo stond het weer gelijk in Groesbeek.
Spakenburg kwam vrij snel daarna onder de druk uit en ging op zoek naar de winnende treffer. Artien, Wesdorp, Vd Linden en vooral Eindhoven waren er nog dichtbij, maar de goal werd niet meer gevonden. Ook De Treffers kwamen niet meer tot scoren en zo bleef het 1-1 en moesten beide ploegen zich tevredenstellen met één punt.

De Spakenburgse derby

De volgende wedstrijd is de kraker tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Aan de Blauwe zijde van de Westmaat zullen de twee voetbalbolwerken tegen elkaar strijden om de drie punten en de o zo belangrijk eer van het dorp!
Op zaterdag 5 november om 15:00 uur barst de strijd los, maar voor de wedstrijd begint het voetbalfeest al. Daar wil je als voetballiefhebber natuurlijk bij zijn! Er is geen livestream tijdens deze wedstrijd, dus kom naar de Blauwe zijde van de Westmaat en ervaar de wedstrijd van dichtbij.
Bestel snel, eenvoudig en direct alvast je kaarten online. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt en voorkom je wachttijden. Er zijn staanplaatsen, maar ook nog overdekte zitplaatsen op de zuidtribune beschikbaar. Bestellen doe je hier: https://nohisto.com/spakenburg/