Skip to main content
Aanstaande zaterdag spelen SV Spakenburg en de Koninklijke HFC weer tegen elkaar in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022. Eerder dit seizoen speelden de ploegen al tegen elkaar in de openingswedstrijd van de competitie. Op sportpark Spanjaardslaan werd het 2-1 voor de gastheren. Spakenburg is dus uit op revanche en op een mooie afsluiting voor de welverdiende winterstop. 

De Koninklijke HFC

De bezoekende ploeg uit Haarlem staat momenteel op de veertiende plaats met negentien punten. Een teleurstellende plek voor de ploeg van Gertjan Tamerus, daar de ploeg in de voorgaande jaren vaak in de top vijf stond.
Afgelopen weekend speelde HFC tegen FC Lisse dat voor aanvang van de wedstrijd ook negentien punten had. Een kraker dus om weg te komen van de onderste regionen en aansluiting te maken met de middenmoot. De Haarlemmers stonden na negentig minuten met 2-0 achter door goals van Max Hudepohl en Enzo Stroo waarmee duidelijk was dat de punten in Lisse bleven. Jim Hulleman scoorde nog wel de eretreffer in de 94e minuut, maar de goal was er dus wel één voor de statistieken.
In de week ervoor won de Koninklijke nog wel van Kozakken Boys op eigen veld met 3-1. Een welkome afwisseling van zeven keer op rij niet weten te winnen (vier keer verlies en drie keer gelijk) in de competitie.
In de ploeg van Tamerus is Jacob Noordmans de topscorer met vijf goals en de nummer twee is Sietse Brandsma met vier treffers achter zijn naam.

Spakenburg

De Blauwen staan vlak voor de winterstop op de achtste plek in de Jack’s League met 23 punten. Nadat Chris de Graaf is ingestapt is de weg omhoog dus weer ingezet. Onder de nieuwe trainer werd er tweemaal gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren.
Afgelopen weekend werd één van die twee overwinningen bijgetekend. Tegen Katwijk kwamen de Blauwen op een 2-0 voorsprong in de eerste helft. Eerst was het Luuk Admiraal met een heerlijk schot die de score opende en later wist Wimilio Vink vanuit de corner direct te scoren en daarmee de club op een comfortabele voorsprong te zetten.
In de tweede helft kwamen de Katwijkers nog terug tot een 2-1 tussenstand, maar de tussenstand zou ook de eindstand zijn en zo bleven de drie punten na hard werken op de Westmaat.
Door de treffer tegen Katwijk staat Admiraal nu naast Van der Linden. Beide aanvallers hebben zes treffers achter hun naam staan, wel heeft Floris van der Linden nog twee assists weten te geven naast zijn doelpunten.

Head-to-Head

Zoals gezegd wist HFC in de seizoens-ouverture te winnen van Spakenburg. Vorig seizoen verloren de Haarlemmers twee keer van Spakenburg. In de eerste wedstrijd verloor de ploeg van Tamerus met 2-0 (twee keer Van der Linden) in een thuiswedstrijd voor de Blauwen en in de return werd het 2-3 (Van der Linden, Monteiro en Eindhoven) in het voordeel van Spakenburg.

In de edities daarvoor werd het:

10-10-2020 | Kon. HFC – Spakenburg | 1-2
11-01-2020 | Kon. HFC – Spakenburg | 1-1
11-05-2019 | Kon. HFC – Spakenburg | 3-0
13-10-2018 | Spakenburg – Kon. HFC | 0-1
18-03-2017 | Spakenburg – Kon. HFC | 1-2

24-09-2016 | Kon. HFC – Spakenburg | 5-1

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd tussen Spakenburg en HFC zal gespeeld worden op de Blauwe zijde van de Westmaat. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Hardeman. Zijn assistenten zijn dhr. Kloekke en dhr. Pieterse.
Het eerste fluitsignaal van de laatste wedstrijd van 2022 zal klinken op de vertrouwde tijd van 15:00 uur.

A Blue Christmas Party!

Voorafgaand aan de wedstrijd kan je een gratis Blauwe kerstmuts scoren die je lekker warm zal houden tijdens de wedstrijd, op = op dus wees er snel bij! Na de wedstrijd kan je genieten van de gezellige kerstsferen tijdens het Blauwe kerstfeest waar je Blauwe kerstmuts natuurlijk weer perfect van pas komt. Als je echt wilt schitteren als een ware kerstster, trek dan je leukste kersttrui aan!
Tot dan en All I Want for Christmas is Blue!