Skip to main content
De TC van Spakenburg heeft een prima slag geslagen op de transfermarkt door Ahmed el Azzouti (32) voor twee seizoenen naar de blauwe zijde van De Westmaat te halen. De Marokkaanse doelpuntenmachine uit Waddinxveen is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bezig bij Katwijk, waarvoor hij dit seizoen in competitieverband alweer elf keer raak schoot. Eerder was de centrumspits actief voor Be Fair, de club uit zijn woonplaats, Jodan Boys (twee seizoenen), Kozakken Boys (drie seizoenen) en IJsselmeervogels (1 seizoen). Inclusief 12 duels in het KNVB-bekertoernooi, speelde de handige en beweeglijke spits tot nu toe 182 officiële duels, waarin hij maar liefst 106 keer doel trof.

In een reactie op zijn komst naar Spakenburg, noemt de veel scorende centrumspits Ahmed El Azzouti, het ‘een ‘logische stap’ dat hij zijn carrière bij Spakenburg vervolgt: ,,De club past uitstekend in het rijtje van mijn vorige clubs Kozakken Boys en IJsselmeervogels en mijn huidige club Katwijk. Dit was precies wat ik wilde. Straks heb ik vier grote clubs in het zaterdagvoetbal achter mijn naam staan. Ik wil graag in de komende twee seizoenen graag mijn steentje bijdragen om Spakenburg weer terug te brengen op de plek waar men thuishoort, namelijk de bovenste regionen van de Tweede Divisie. En ik verheug me op de samenwerking met Floris van der Linden. Ook een centrumspits, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen in de voorhoede gaan spelen. Ik heb de tijd genomen voor mijn beslissing om naar Spakenburg te gaan. Dat heeft de TC van de club, waar ik louter goede gesprekken mee heb gehad, volop gerespecteerd”,:legt de 32-jarige topschutter uit Waddinxveen uit.

De eigenaar van een meubelmakerij heeft tevens heel veel respect en waardering voor de werkwijze van Cees Bruinink, die al jarenlang de functie van technisch manager bij zijn huidige club Katwijk vervult: ,,De gesprekken die ik met hem altijd heb gevoerd, waren in één woord geweldig. Katwijk heeft de afgelopen tien seizoenen telkens prachtige dingen laten zien. Toen ik IJsselmeervogels verruilde voor Katwijk, kwam ik in een gespreid bedje terecht. De wijze waarop we vorig seizoen de titel hebben behaald heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Ik neem na dit seizoen met pijn in mijn hart afscheid van de club. Er lopen daar prachtige mensen rond”, maakt de goaltjesdief van zijn hart geen moordkuil.

Hoge klassering
Ondanks de drie nederlagen in de afgelopen drie duels tegen Kozakken Boys uit (3-1), FC Lisse thuis (0-1) en Spakenburg uit (2-1) en de teleurstellende zesde plaats waarop de ploeg bivakkeert, ziet El Azzouti zijn ploeg nog wel op een hoge positie eindigen: ,, In het verleden heb ik met Kozakken Boys weleens vijftien punten achtergestaan op de koploper en kwamen we nog ijzersterk terug. Daarom is het belangrijk om tegen Jong FC Volendam de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Spakenburg heeft in de wedstrijd tegen ons laten zien dat men te laag op de ranglijst staat. Ik denk dat de club zeker nog een aantal plekken zal stijgen. Er zit niet voor niets veel kwaliteit in de selectie. De TC heeft me verzekerd dat er volgend seizoen ook weer een goed team zal staan. Daar heb ik alle vertrouwen in”, eindigt de spits, die afgelopen zaterdag in competitieverband voor het eerst dit seizoen op de bank plaats moest nemen,
zijn enthousiaste relaas.

De technische commissie van Spakenburg is uitermate tevreden met de komst van topscorer El Azzouti. ‘Ahmed is een speler van de buitencategorie waar alle topclubs in de tweede divisie al jaren op azen. Hij is voor iedere verdediging een plaag omdat hij altijd in beweging is en zeer scherp is voor de goal. Met hem halen we gegarandeerd goals binnen en we zijn ervan overtuigd dat hij samen met onze topscorer Floris van der Linden ook komende seizoenen voor veel goals gaat zorgen.”

We feliciteren Ahmed van harte met zijn komst naar de blauwe zijde van De Westmaat en wensen hem dit seizoen nog veel succes bij Katwijk.