Skip to main content

Spakenburg heeft gisteravond, dinsdag 20 september, door met 1-0 te winnen van het Veenendaalse DOVO de 1e ronde bereikte van het KNVB Beker toernooi. Vrijdagavond, na de wedstrijden in de KKD zal er worden geloot en weten wij wie de volgende opponent wordt.

Spakenburg startte in tegenstelling tot de gewonnen wedstrijd tegen Noordwijk zonder doelman Damen, Brinkman, Heideman en Eindhoven. Hun vervangers waren Vlak, Volkert, Wesdorp en Admiraal. Verder in de basis begonnen Verhagen, Artien, Werkman, Green, Vink, Dekker en van der Linden.

De eerste helft hadden de Blauwen het lastig met het energieker voor de dag komende DOVO. Met name het middenveld werd een paar maal overlopen wat resulteerde in twee mega grote kansen voor de gastheren. Eerst was het van Dijk die in de 13e minuut van dichtbij had moeten scoren maar Vincent Volkert redde op de doellijn. In de 32e minuut schoot de geheel vrijstaande Zeeman (vorig jaar nog spelend in het Blauw) kiezelhard op de binnenkant van de paal. Tussendoor was Spakenburg echter wel op voorsprong gekomen door wie anders dan Floris van der Linden. Dekker werd in een tegenaanval prima de diepte ingestuurd door Vink en zijn puntgave voorzet werd uitstekend binnengekopt door onze kopsterke spits: 0-1, waarmee ook de rust werd opgezocht.

Behoudens de eerste vijf minuten in de tweede helft toen DOVO nog één grote mogelijkheid kreeg maar van Dijk de prima keepende Vlak op zijn weg vond, was het Spakenburg dat de touwtjes stevig in handen had. Feitelijk is de overwinning ondanks wat hachelijke momenten niet meer in gevaar gekomen. Sterker nog, de Blauwen hadden de wedstrijd eerder in het slot kunnen en moeten gooien maar lieten het daarmee spannend tot de laatste seconde.

Zo kwam er een mooi einde aan een typische bekeravond met veel inzet, passie, strijd, meelevend publiek, spanning en een voor ons goed eindresultaat.

Vrijdagavond dus de loting, live te volgen op ESPN.

Scoreverloop
29’     0-1     Floris van der Linden

Toeschouwers
879

Scheidsrechter
Puts

Gele kaart
Nick Verhagen (Spakenburg)

Opstellingen
DOVO: Vrolijk, Rebergen, Pluk, Haouat (86’ van der Neut), Mercan (62’ Hak), van Dijk (62’ Versteeg), Zeeman, den Boer, Hettinga, de Bondt (76’ Rodriguez), Prijor.

Spakenburg: Vlak, Artien, Verhagen, Werkman, Volkert, Green, van der Linden, Wesdorp (77’ Eindhoven), Vink, Admiraal (61’ Veenhoven (86’ Brinkman) ), Dekker.

Sfeerbeelden van de wedstrijd om de KNVB beker tussen SV Spakenburg en VV DOVO uit Veenendaal op dinsdag 20 september 2022