Skip to main content

Aanstaande zaterdag zal SV Spakenburg gaan strijden in een duel in de middenmoot. Tegenstander is promovendus FC Lisse. De wedstrijd is de laatste pot voor de bekerclash met Katwijk. Dus winst is naast de drie punten extra welkom voor het goede gevoel. 

FC Lisse

De Lissenaren zijn vorig jaar gepromoveerd via het kampioenschap in de Derde Divisie. De ploeg van Raymond Bronkhorst heeft geen moeite met het niveau van de Tweede Divisie gezien de zevende plaats die zij momenteel innemen. De Lissenaren bezetten die positie met 28 punten. Al acht keer konden de geel-blauwen juichen voor een driepunter en de andere vier punten komen logischerwijs uit de gelijke spelen. FC Lisse heeft daarnaast ook nog een wedstrijd tegoed, daar de eerste wedstrijd na de winterstop niet doorging vanwege winterse omstandigheden.

De ploeg uit de Bollenstreek heeft veel van de punten bij elkaar gespeeld in de laatste vijf wedstrijden. In die reeks van vijf zijn zij ongeslagen en wisten maar liefst vier keer te winnen. De serie begon met een knap gelijkspel tegen HHC Hardenberg (2-2). Daarna werd er gewonnen van Katwijk (1-0), Kon. HFC (2-1), Jong Sparta (2-0) en afgelopen weekend van Exc. Maassluis (0-1). Opvallend waren de krappe zeges tegen Katwijk en Exc. Maassluis. Beide keren was dat door een goal diep in de blessuretijd van de tweede helft.

Bij FC Lisse is Enzo Stroo de man die op schot is. Hij is goed voor acht doelpunten en drie assists. In zijn kielzog zit Jeffrey Klijbroek met zes goals en drie assists.

Spakenburg

Spakenburg heeft wel beide competitiewedstrijden na de winterstop gespeeld, maar is niet helemaal lekker uit de startblokken gekomen. Eerst werd er verloren tegen Jong Sparta en daarna werden de punten gedeeld met Kozakken Boys op de eigen Westmaat.

Tegen Kozakken Boys kwam Spakenburg met 0-1 achter door oud-Spakenburger Lowie van Zundert. In de tweede helft werd het laat rechtgetrokken op aangeven van Floris van der Linden en het afronden van Wimilio Vink. Door de nederlaag en het gelijke spel is plek zeven nu van FC Lisse en staan de Blauwen op plaats negen.

We zouden de prestaties van de Blauwen wel tekortdoen als we het alleen daarbij laten. De spectaculaire overwinning tegen FC Groningen mag zeker niet vergeten worden. De beloning van die overwinning wacht aanstaande woensdagavond. Dan is er de kwartfinale op de Blauwe zijde van De Westmaat tegen competitiegenoot Katwijk.

Bij Spakenburg is het trio topscorers Floris van der Linden, Luuk Admiraal en Wimilio Vink. Zeven, zes, vijf zijn de respectievelijke aantallen van de Blauwe goudhaantjes.

Head-to-Head

In het eerdere treffen dit seizoen won Spakenburg. Op De Westmaat werd het 3-1 door treffers van Nick Verhagen, Koos Werkman en Floris van der Linden. De tegentreffer kwam van David Verweij.

Voor eerdere resultaten moeten wij iets verder terug, naar het seizoen 2015/2016 om precies te zijn. Uit werd het 2-3 in het voordeel van de Blauwen. Tol, Buijtenhuis en Vorstermans scoorde toen voor Spakenburg en Vermeulen en Zoontjes voor FC Lisse. Thuis werd het 2-1, ook in het voordeel van Spakenburg. Gouriye opende toen de score, Fokkema maakte gelijk en De Lange maakte die middag de winnende.

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd op sportpark Ter Specke staat onder leiding van Wim Bronsvoort. Zijn assistenten zijn Co de Smalen en Robert Bruining. Jeremy Lensink is de vierde man. Zij zetten de wedstrijd om 14:30 uur in beweging, tot dan!