Skip to main content
De Blauwen zijn er niet in geslaagd om te winnen tegen FC Lisse. Het zag er zelfs lange tijd uit dat de formatie van Chris de Graaf ging verliezen, maar een 2-0 achterstand werd toch nog omgezet in een 2-2 gelijkspel. 
De volgende elf spelers mochten van meet af aan beginnen: Damen, Green, Artien, Werkman, Verhagen, Koelewijn, Van Lopik, Vink, Dekker, De Ruiter en Van der Linden.
De supporters, waarvan een groot gedeelte zich schaarde op het nieuwe dakterras met perfect zicht op het hoofveld, zagen een stroeve eerste helft. Het veld, zonder daar een excuus van te maken, was hobbelig en zo was het lastig om de bal lekker te laten rondgaan. Desondanks was het Spakenburg dat het meeste overwicht had en zo waren er ook enkele kansjes te noteren. Vink en Artien waren het dichtste bij een openingstreffer, maar hun inzetten belanden naast de goal.
Vlak voor rust kwamen de Blauwen op een achterstand nadat de firma Zwetsloot & Zwetsloot Spakenburg een tegentreffer als rekening presenteerde. Jaap Zwetsloot gaf vanaf links goed voor en Toon Zwetsloot kon vervolgens binnenkoppen en de Lissenaren op voorsprong zetten.
Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een forse overtreding op Van Lopik. De sliding werd vanaf achteren ingezet en was vol op de benen. Dhr. Bronsvoort zag er niets meer dan geel in, dit tot grote verbazing van de aanwezige supporters.
In het eerste gedeelte van de tweede helft speelde Spakenburg niet goed en kwam het ook op een 2-0 achterstand. Tijdens een vrije trap waren de spelers niet bij de les en lieten Max Hudepohl zomaar lopen, Hudepohl kon vervolgens vanaf rand zestien de bal achter doelman Damen deponeren en zo leek het een lastige middag voor Spakenburg te worden.
Na een uur spelen werd Nico Kroonenberg gebracht voor Dekker, nadat vlak daarvoor Luuk Admiraal voor Van Lopik was ingevallen. Het spel van de Blauwen kreeg direct meer gif door de ingevallen rasechte Spakenburger. Zo kopte hij net koud in het veld op doel, maar keeper Cummins kon deze inzet nog redelijk eenvoudig klemmen. In de 75e minuut was het wel raak! Floris van der Linden behield goed het overzicht en gaf in de 16 voor op de inlopende Kroonenberg. De frêle spits nam goed mee met rechts en schoot beheerst met links binnen en tekende daarmee ook aan voor zijn eerste officiële treffer in de Tweede Divisie.
De jacht naar de gelijkmaker werd nadrukkelijk ingezet door de Blauwen. Eerst was het Vink met een schot dat net naast de goal ging. De ingevallen Admiraal had een hele grote kans toen hij recht voor de keeper stond, maar ook recht op de keeper schoot en Masies Artien kopte vanuit de corner op de goal waardoor Cummins gestrekt moest en de bal nog van de doellijn gehaald moest worden door Heemskerk.
De 2-2 kwam er wel en Kroonenberg bleek daarmee een gouden wissel. Nico gaf vanaf links goed voor op Floris en de spits van Spakenburg nam de vallende bal ineens op de pantoffel en schoot zo voortreffelijk het leer tegen de touwen! Het restant van vijf minuten bleek te kort om nog de winnende te produceren en daarmee bleef er één punt op sportpark Ter Specke en ging er één punt mee de bus in richting De Westmaat.
De eerstvolgende wedstrijd is de achtste finale van de KNVB-beker tegen Katwijk op woensdagavond 8 februari om 20:00 uur! Op maandagavond is er nog een laatste mogelijkheid voor leden en sponsoren om op vertoon van hun pas kaarten te halen.
Voor de wedstrijd barst het bekerfeest al los! Om 18:00 uur gaat de kantine open en vanaf half zeven staat er kibbeling en saté klaar. Om 19:00 uur komt er een zanger om de sfeer nog verder te verhogen en deze zal in de rust ook optreden.
Wij kijken uit naar een fantastisch voetbalfeest waarin wij als Blauwen laten zien waar wij voor staan, passie, sfeer en gezelligheid! Tot woensdag en Forza Blauwen!