Skip to main content
Aanstaande zaterdag reist Spakenburg af naar Scheveningen. In competitieduel nummer zeven nemen Spakenburg en Scheveningen het tegen elkaar op met verschillende doeleinden. Scheveningen zal weg willen blijven uit de krochten van de Jack’s League en Spakenburg wil zijn plek bemachtigen in de hogere sferen van de competitie. 

Scheveningen

De ploeg van John Blok staat dus zoals gezegd niet op een hoge positie. De kustbewoners staan op een vijftiende plaats om precies te zijn. Slechts eenmaal werd er gewonnen. Daarnaast wisten de Scheveningers twee punten te halen uit twee gelijke spelen.
Afgelopen weekend in de streekderby tegen FC Lisse behaalde Scheveningen één van die punten nadat er een 1-1 einstand op het scorebord stond. Op Ter Specke kwam de gastheer in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een prachtige goal van Max Hudepohl vanuit een corner die ineens werd genomen en precies paste. Scheveningen wist de stand vlak voor het einde weer gelijk te trekken door een treffer van Julian Markvoort Beke.
In de week daarvoor ging Scheveningen in een thuisduel kansloos ten onder tegen de Koninklijke HFC. Een 0-4 nederlaag, waarvan er al drie goals in de eerste helft vielen, was het eindresultaat.
Scheveningen kwam deze week nog in actie tijdens de voorronde van de KNVB Beker. Op sportpark Houtrust kwam Harkemase Boys op bezoek. Scheveningen kwam snel op achterstand door een vroege treffer van Berwout Beimers, maar Michael de Niet trok ook snel de stand weer gelijk. De goal van Beimers was op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke goal en de treffer van De Niet een beauty noemen zou alsnog een understatement zijn. De goals beschrijven kan, maar bekijk deze goals vooral zelf in de samenvatting.
Zoals in de samenvatting is te zien is dat het bekerduel uitdraaide op het nemen van penalty’s. Uitgerekend ex-prof Lex Immers miste de eerste penalty die werd gestopt door goalie Erick Jansema. Joris Voest miste direct daarna doordat Kenny Lipman ook redding bracht op de inzet vanaf de stip. De vier penalty’s erna gingen voor beide ploegen raak. Freek van Eijk was de eerstvolgende die miste, ook hier was Jansema de reddende engel van Harkema. Beimers, die in de reguliere speeltijd gescoord had, mocht het klusje klaren. Lipman dook nog naar de goede hoek, maar de bal bleef net buiten zijn bereik en deed het net bollen. Hierdoor vierde Harkema feest en bleef Scheveningen met lege handen achter.
Het grote probleem bij Scheveningen is momenteel het scorende vermogen, een probleem wat zich eerdere seizoenen ook al deed doen gelden. Met drie goals is de ploeg van John Blok de minst scorende van alle ploegen in de Jack’s League. Immers, De Niet (penalty) en Markvoort Beke wisten in de competitie alle drie eenmaal te scoren.

Spakenburg

Zoals gezegd staat Spakenburg er een stuk beter voor. De ploeg van Patrick Loenen wist in de competitie driemaal op rij te winnen. Afgelopen weekend kwam Noordwijk op bezoek en met een benauwde 1-0 zege bleven de drie punten op de Westmaat. Door de drie-op-een-rij weten de Blauwen zich terug te vinden op de zesde plek. De twee ploegen erboven zijn Katwijk en AFC, beide ploegen hebben elf punten. Het gat met koploper De Treffers bedraagt zes punten.

Ook Spakenburg mocht een bekerpot spelen deze week. Op sportpark Panhuis was DOVO de tegenstander. Spakenburg kwam in de eerste helft op voorsprong via het voorzetten van Vince Gino Dekker en het afmaken van Floris vd Linden. Tijdens die eerste helft had ook DOVO kunnen scoren, maar Spakenburg hield stand. Behoudens een kans voor DOVO aan het begin had Spakenburg weinig moeite om de voorsprong vast te houden in de tweede helft. De Blauwen hadden zelfs verder moeten uitlopen naar een 0-2 of 0-3 voorsprong, maar de bal wilde er niet nog een keer in. Het eindresultaat bleef hetzelfde, winst voor de Blauwen! Spakenburg zit dus in de tombola en het is nog even wachten op wie de tegenstander gaat worden. De loting is vanavond te zien tussen 23.00 uur en 00.00 uur, live op ESPN.

Bij Spakenburg is Floris vd Linden de topscorer met vijf treffers in de competitie en één in het bekertoernooi. Schaduwschutter Vince Gino Dekker wist viermaal (drie keer competitie en één keer beker) een assist te geven.

Head-to-head

In de ontmoetingen van vorig seizoen tussen de twee vissersdorpen wist Scheveningen in het thuisduel te winnen met 2-1 en bleef op de Westmaat de score steken op een 1-1 gelijkspel.
Thuis kwam Scheveningen via Van Eijk op voorsprong in de twintigste minuut. Vd Linden bracht nog geen minuut later de stand weer op gelijk en Owusu scoorde toen al in de 35e minuut de laatste en winnende goal. In de return waren het Van Zundert en Van Eijk die wisten te scoren.
De eerdere resultaten van de afgelopen seizoenen waren:
05-09-2020 | Scheveningen – Spakenburg | 1-1
02-11-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 5-0
16-02-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 2-4
27-10-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 3-2
31-03-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 0-2
14-10-2017 | Scheveningen – Spakenburg | 0-1

Plaats, tijd & arbiter

Het duel staat onder leiding van dhr. De Beuckelaer. Zijn assistenten zijn dhr. Gonnissen en dhr. Cochet, als vierde official doet dhr. Veekamp dienst. Het eerste fluitsignaal op sportpark Houtrust klinkt om 14:30 uur, tot dan!