Skip to main content

Afgelopen zaterdag heeft Spakenburg een punt overgehouden aan de immer lastige uitwedstrijd in en tegen Scheveningen. Na afloop was vriend en vijand het er over eens dat het niet duidelijk was wie er nou een punt had gewonnen en wie er twee had verloren.

De Blauwen startten de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van de week ervoor tegen Noordwijk. De plaatsen van Heideman en Eindhoven werden ingenomen door respectievelijk Veenhoven en Admiraal. Dit tweetal werd aangevuld met Damen, Artien, Werkman, Verhagen, Brinkman, Green, Vink, Dekker en van der Linden.

Na een afwachtend kwartiertje (aan beide kanten) trok Spakenburg het initiatief stevig naar zich toe. Met een bij vlagen onhoudbare Dekker, die begon op links maar na 10 minuten weer naar rechts verhuisde, en aan de andere kant Admiraal, bleef Spakenburg vanaf de zijkanten met name voor (veel) gevaar stichten. Spakenburg kwam volledig verdiend op voorsprong door wie anders dan topscorer Floris van der Linden. Dekker had voor de verandering weer eens een puntgave voorzet die door Luuk Admiraal prima werd binnengekopt. Doelman van der Maaten van Scheveningen wist met een katachtige reflex de bal nog te keren. De rebound was voor de mee opgekomen verdediger Verhagen die kiezelhard inschoot maar door een Scheveninger met de hand werd tegengehouden: penalty. De strafschop werd feilloos ingeschoten door van der Linden. Enkele minuten daarvoor had Spakenburg al op voorsprong kunnen komen maar de vrije bal van Admiraal, op de hoek van het zestien meter gebied, tartte de buitenkant van de paal.

Na de 0-1 bleef Spakenburg dicteren en ging het op zoek naar de 0-2. Een schotkans voor Green en een lage voorzet dit keer van Dekker kon Floris van der Linden bij de eerste paal niet tot goal promoveren. Deed Scheveningen dan helemaal niets terug? Jawel. Bij een tweetal tegenaanvallen was Aldogan met evenzoveel schoten dichtbij maar in beide gevallen zocht hij het doel te ver.

Na de thee, beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, draaide het spelbeeld 180 graden. Daar waar de Blauwen de lakens uitdeelde in het eerste bedrijf, was het Scheveningen dat zeker 20 minuten in de tweede helft Spakenburg op eigen helft vast pinde. Niet dat er zoveel bij Scheveningen (tactisch) was gewijzigd. Oud prof Immers ging iets meer vanuit een aanvallender rol spelen maar Spakenburg kon op geen enkele manier nog een vuist maken. De terechte gelijkmaker kwam wel heel knullig tot stand. In een mêlee van spelers kreeg Spakenburg de bal maar niet uit haar eigen zestien waarna de bal pardoes voor de voeten viel van Mitchell de Vlugt. Die bedacht zich geen moment en schoot. Via het been van een Spakenburg speler was doelman Damen kansloos en stonden de partijen na 53 minuten spelen weer op gelijke hoogte.

Spakenburg wist zich na een goede 20 minuten in die tweede helft zich onder het juk van Scheveningen uit te voetballen en trok het spel weer naar zich toe. Een grote kans leverde dat voor Dekker op die die helemaal zelf creëerde. Ook een snoeiharde kopbal van Floris van der Linden verdiende een betere eindbestemming dan de handen van doelman van der Maaten. Maar net als iedereen dacht dat Spakenburg de wedstrijd zou gaan beslissen, kreeg Scheveningen 8 minuten voor tijd een volledig terechte penalty. De Niet mocht aanleggen maar raakte de paal. De rebound werd tot Blauwe opluchting over en naast geschoten door Rog. Het kon dus nog voor Spakenburg en amper 5 minuten na de gemiste penalty, schoof de verdediging van Scheveningen tijdens de opbouw zomaar de bal in de voeten van Floris van der Linden. De sympathieke spits besloot om direct met links te schieten in plaats van alleen op de doelman af te gaan. Hier lieten de Blauwen na om op een ideaal moment weer op voorsprong te komen. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd kreeg invaller Rieder na een prima één-tweetje nog een kans maar hij schoot in het zijnet.

Zo eindigde de wedstrijd met meerdere gezichten in een gelijkspel en was er na afloop wel voldoende om over na te praten. Aanstaande zaterdag komt het prima presterende Quick Boys op de Westmaat op visite. Aanvang 15.00 uur.

Scoreverloop

26’        0-1        Floris van der Linden
53’        1-1        Mitchell de Vlugt

Toeschouwers: 401

Opstelling Scheveningen: van der Maaten, van Koesveld, Koorndijk, de Vlugt, Brute, Aldogan (80’ Rog), de Niet, de Jong, Lopes Cabral (72’ van Breukelen), Markvoort Beke (80’ Rieder), Immers

Opstelling Spakenburg:
Damen, Artien, Verhagen (84’ van Lopik), Werkman, Brinkman (86’ Volkert), Green, Veenhoven (76’ Wesdorp), Vink, Dekker, Admiraal (76’ Eindhoven), van der Linden.

Scheidsrechter: A. de Beuckelaer (B)

Geel: Veenhoven, Green (beide Spakenburg), Immers (Scheveningen).

Sfeerbeelden van de wedstrijd van SVV Scheveningen tegen SV Spakenburg op Houtrust op 24 september 2022.