Skip to main content

Dag 1

De Blauwe selectie en staf zijn inmiddels teruggekeerd van een vijfdaags trainingskamp in Benelmádena, Spanje. In de nacht van woensdag op donderdag vertrok het gezelschap richting Schiphol en werd het vliegtuig gepakt richting Malaga.
Vanuit Malaga vervolgde een korte rit richting hotel Alay in Benelmádena. Daar aangekomen werden de kamers betrokken en volgde er een welverdiende lunch en even een rustmoment. In de middag stond er een training gepland in het plaatsje Mijas Pueblo en kon de reis even uit de benen gespeeld worden. In de avond stond er, naast het diner, niets gepland en kon ieder zijn eigen weg gaan. Die weg leidde voor vele richting het Spaanse uitgaansleven en het bleef nog lang gezellig.

Dag 2

Uitgaan of niet, het ontbijt stond om negen uur klaar en ‘s avonds een man, ‘s ochtends een man! Dus iedereen zat netjes aan het ontbijt om negen uur in de ochtend. Het ontbijt kreeg als vervolg een teambijeenkomst in de meetingruimte om het een en ander na en voor te bespreken. In de middag trok de hele stoet richting Marbella voor een potje footgolf. De buschauffeur had nog even moeite met het vinden van de juiste locatie, maar met behulp van de vloeiend sprekende penningmeester Ewout was dat euvel snel verholpen. Het footgolfen ging er fanatiek aan toe. Na negen holes claimde sommige een score van 27 te hebben en werd daar door andere sterk aan getwijfeld. Hoe dan ook, het was een gezellige, ontspannen en geslaagde middag.
In de avond trokken verschillende groepen erop uit om uit eten te gaan in de omgeving. Daar troffen meerdere groepen ook de groene dorpsgenoten aan, oftewel Eemdijk was ook aan het genieten van een trainingskamp in de Spaanse zon.

Dag 3

Op de derde dag was het echt genieten geblazen, de dag begon met een stralende zon die de hele dag niet meer zou verdwijnen. Op deze zaterdag stond er een oefenwedstrijd op de planning tegen TOGB dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag.
De wedstrijd werd gespeeld in Mijas Pueblo op een veld wat idyllisch tegen een bergachtig landschap aan ligt. Ook daar scheen zoals gezegd de stralende zon en zo was het heerlijk genieten voor alle aanwezigen. De wedstrijd begon goed, Spakenburg kwam snel op voorsprong via de ongrijpbare Luuk Admiraal die niet veel later ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. In de tweede helft stond er een compleet nieuw elftal binnen de lijnen, maar ook met die selectie werd er tweemaal gescoord. Eerst was het Robin Eindhoven die Spakenburg op 3-0 zette en als afsluiter wist Nico Kroonenberg ook nog te scoren en zo werd het 4-0.
Na afloop bleef iedereen nog rondom het terras hangen, werd er wat verkoelends gedronken, klonk de muziek uit de meegenomen box en werd dit alles begeleid door de spelers met de gouden keeltjes. Zo trad Masies Artien op als Danny Vera stand-in, was Tim Brinkman eigenlijk van alle markten thuis en classificeerden Mark Veenhoven de all-time classic Piano Man als muziek voor in de wachtruimte bij de tandarts waar Jan van Diermen het roerend mee oneens was. In de bus terug werd er nog verder gezongen en was het aangenaam gezellig. Die gezelligheid werd doorgetrokken tot in de late uurtjes en daarmee werd er goed gewerkt aan de teambuilding!

Dag 4

De zondag stond in het teken van ontspanning en rust. In de middag werd er op het strand voetvolley gespeeld. Ook hier ging het er weer fanatiek aan toe en viel de verliezers een koude duik ten deel. In de namiddag werd er voetbal gekeken in de meetingruimte. In Rotterdam speelde Excelsior tegen Groningen. Een aangename en nuttige kijksessie, daar Groningen de tegenstander is van Spakenburg in de KNVB Beker aanstaande donderdag.
In de avond werden de hersens gekraakt en was het tijd voor een voetbalquiz. De winnaars waren Hero van Lopik en Jan van Diermen.

Dag 5

Maandag was de dag van vertrek, maar de terugreis zou pas in de avond aanvangen dus was er overdag nog vrije tijd voor iedereen om naar eigen inzicht in te vullen. Rond zeven uur in de avond begon de tocht terug naar Spakenburg en diep in de nacht kwam het reisgenootschap weer veilig aan op het vertrouwde Blauwe sportpark!
Het was weer een zeer geslaagd trainingskamp waarbij het aan niets ontbrak. De spelers kunnen nu uitkijken naar de bekerwedstrijd. Aan de wil om voor elkaar door het vuur te gaan kan het niet liggen na zo’n trainingskamp, dus op naar Groningen en Vamos Azul!