Skip to main content
Centrale verdediger Tobias Kleijweg (24), momenteel actief voor competitiegenoot Excelsior Maassluis, is de volgende versterking voor Spakenburg. De boomlange Kleijweg speelde in de jeugdopleiding voor ADO Den Haag en debuteerde op jeugdige leeftijd voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. In 2019 vertrok Kleijweg naar de Rotterdamse eredivisieclub Excelsior, waar hij werd geconfronteerd met het nodige blessureleed. In januari 2021 keerde de verdediger, die in het verleden op de scoutingslijsten stond van FC Utrecht, ADO Den Haag en Sparta, terug naar Excelsior Maassluis. In het huidige seizoen was hij voor de bespeler van sportpark Dijkpolder actief in zestien officiële duels, waarin hij één keer scoorde.

In een reactie op zijn komst naar Spakenburg stelt Tobias Kleijweg dat de onderhandelingen met de TC uiteindelijk niet veel tijd in beslag hebben genomen: ,,Ze vonden plaats in een aangename c.q. amicale sfeer en de TC kwam goed beslagen ten ijs, omdat ze prima op de hoogte waren van de ontwikkeling die ik dit seizoen heb doorgemaakt. Vanaf het begin had ik al een goed gevoel over de club. Toen ik in het betaalde voetbal terechtkwam bij Excelsior volgde men me al en was er al contact tussen ons. Destijds gaf ik er nog de voorkeur aan om bij Excelsior te blijven. Maar dat een grote amateurclub als Spakenburg nu opnieuw belangstelling aan de dag legde, sprak me enorm aan. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt in het voordeel van Spakenburg. Momenteel woon ik in Rotterdam, maar ik werk in Amsterdam. Excelsior Maassluis zal altijd een speciaal plekje in mijn hart blijven houden. De club, waar ik op 18-jarige leeftijd mijn debuut in het eerste elftal maakte, hield ook vertrouwen in me, toen ik met die knieproblemen bij Excelsior werd geconfronteerd. Helaas heb ik door al dat blessureleed nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal van deze club gespeeld, al had de coronapandemie daar ook mee te maken

Toen ik de TC van Excelsior Maassluis vertelde dat mijn keus op Spakenburg was gevallen, gunde men mij deze stap, al was er ook sprake van teleurstelling”, vertelt Kleijweg.

Stabiele factor
Kleijweg is dit seizoen uitgegroeid tot een stabiele factor in het hart van de defensie van de huidige nummer tien van de Tweede Divisie: ,,Vanaf het begin van het seizoen presteer ik constant. We hadden op een gegeven moment een serie van tien ongeslagen duels De laatste weken zit de klad er een beetje in. In de uitwedstrijd tegen Spakenburg (0-1), vocht ik pittige duels uit met centrumspits Floris van der Linden, die kort voor het winnende doelpunt nog een grote kans kreeg. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Kijkend naar het nieuwe seizoen, ga ik er vanuit dat er een ploeg zal staan waarmee we ons kunnen meten met de beste teams uit de Tweede Divisie. Ik heb deze week ook een gesprek met trainer Chris de Graaf, waarin hij zijn plannen voor volgend seizoen zal bespreken. Ik weet dat hij een fervent voorstander is van het 4-4-3 systeem””, besluit Tobias Kleijweg, die een contract voor één seizoen bij Spakenburg heeft getekend.

In een reactie toont de TC zich enthousiast over de komst van Tobias Kleijweg naar Spakenburg: ,,We hebben Tobias al een paar jaar, reeds in de periode dat hij uitkwam voor Excelsior – dat toen nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde – in het vizier. Hij wilde destijds nog voor zijn kans in het betaald voetbal gaan. Nadat hij langdurig geblesseerd was, is hij dit seizoen belangrijk als basisspeler van Excelsior Maassluis. De 2.00 meter lange verdediger is zeer sterk in de duels en door zijn lengte in de lucht bijna niet te kloppen. Meerdere Tweede Divisie-clubs waren in hem geïnteresseerd en als TC zijn we blij dat hij heeft besloten om ons te komen versterken.” Tobias heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is momenteel werkzaam als Leasing analyst voor Orange Capital Partners in Amsterdam.”

Namens de club feliciteren we Tobias van harte en we wensen hem nog heel veel succes bij Excelsior Maassluis.