Skip to main content

Spakenburg heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC gewonnen met 2-0. Beide doelpunten kwamen van topscorer Floris vd Linden. Onze spits is daarmee ook topscorer van de Jack’s League met 12 doelpunten in 12 wedstrijden (hij miste de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys).

Jochem Twisker en Chris de Graaf hadden gekozen voor dezelfde basisopstelling als tegen vv Noordwijk twee weken geleden. Opstelling: Heus, Van Lopik, Koelewijn, Werkman, Brinkman, Terschegget, Olijve, Vink, Dekker, Junte en Vd Linden.

In de eerste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen een aantal kansen. De eerste kans was voor HFC, Yüksel kreeg de bal teruggelegd van Hilterman en schoot op doel, maar Heus hielt zijn doel schoon met een solide redding.Na een klein kwartier was Spakenburg gevaarlijk met Dekker die de bal bij de tweede paal plaatste. Junte bracht Van der Linden in stelling, maar de boomlange spits kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken.

Vlak daarna had HFC de grootste kans. Vlak schoot een afvallende bal keihard op doel, maar  gelukkig voor Spakenburg ging de bal via de onderkant van de lat het doel uit. Enkele minuten later was het wederom Dekker die gevaarlijk was aan de rechterkant. Een hoge voorzet op maat voor Van der Linden, maar de topscorer kopte de bal net naast.

Na een klein half uur was het wel raak voor Spakenburg. Vink stuurde met een prachtige bal Dekker weg aan de rechterkant. Dekker gaf de bal laag voor en het was Van der Linden die hier wel raad mee wist. 1-0!

Het laatste kwartier van de eerste helft drong HFC wat aan, maar het werd niet echt gevaarlijk.

De tweede helft was minder spectaculair en het was vooral HFC dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar door het sterk en compact spelende Spakenburg, was er geen doorkomen aan. Spakenburg loerde op een succesvolle counter en die kwam er in de 78e minuut. Via Dekker kwam de bal bij Vink die de bal strak voorgaf. en het was wederom Van der Linden die op de goede plek stond en hij schoot de bal tegen de touwen. 2-0.

Spakenburg was sterk in de organisatie een gaf weinig weg. Dankzij twee goals van Van der Linden heeft Spakenburg de broodnodige punten binnen.