Skip to main content
Komende zaterdag de 14e ronde in de Jack’s League dit seizoen, zover zijn we vorig seizoen niet gekomen, en tot op heden spelen we dus nog steeds. Al is dat natuurlijk helaas zonder toeschouwers en kon de derby vorige week niet doorgaan, laten we hopen dat het de goede kant op gaat en we binnenkort iedereen weer mogen zien rondom het voetbalveld.

Vorig seizoen eindigde de competitie na de 6e speelronde en speelden we de laatste wedstrijd uit in Haarlem tegen de Koninklijke HFC, de ploeg die deze zaterdag weer langskomt op de mooiste zijde van de Westmaat. Op de wat verstoorde ranglijst door alle uitgevallen wedstrijden, staan ze voorlopig toch maar mooi op de derde plaats en het gaat het dit seizoen behoorlijk crescendo voor de ploeg van trainer Gertjan Tamerus. De afgelopen zeven wedstrijden is de ploeg ongeslagen, er werd drie keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. Afgelopen zaterdag was het Kozakken Boys waarmee de punten gedeeld moesten worden, al gebeurde dat wel in extremis. Het was de 94e minuut toen Yüksel vanuit een scrimmage de bal nog in het doel wist te werken en daarmee een punt redde voor de Haarlemmers.

Spakenburg speelde dus afgelopen zaterdag niet de derby tegen IJsselmeervogels, maar wist de week ervoor thuis tegen Noordwijk eindelijk weer eens te winnen. Onder leiding van onze eigen Chris de Graaf werden er drie punten bijgeschreven en hopelijk daarmee ook de weg naar boven weer ingezet. Het spel van de Blauwen tegen Noordwijk leek ook steviger en verzorgder en er werden geen doelpunten weggegeven, iets wat dit seizoen nog wel eens een probleem was. Met HFC treffen in ieder geval een ploeg die wat hoger op de ranglijst staat en het zal dan ook zaak zijn om scherp te blijven. De Jack’s league kent geen kleintjes meer, zoals HFC tegen Kozakken Boys dus nog maar eens merkte.

Andersom geldt dat dus ook voor HFC, ook al staan de Blauwen dan een stuk lager op de ranglijst, onderschatten is zeker niet aan de orde. En laten we hopen dat de Blauwen de weg naar boven echt gevonden hebben en we zaterdag nog maar eens een driepunter mogen bijschrijven.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Sam Dröge uit Zuidlaren, hij fluit dit seizoen voornamelijk in de Eerste Divisie en floot hiervoor nog maar één wedstrijd in de Jack’s League. We beginnen op het gebruikelijke tijdstip van 15:00 uur, maar moeten het helaas dus zonder jullie doen. We houden jullie op de hoogte via de socials en uiteraard zijn er radioverslagen live te volgen.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2016-2017 1-2 5-1
2018-2019 0-1 3-0
2019-2020 1-1
2020-2021 1-2