Skip to main content
De Blauwen gaan het voetbaljaar afsluiten met een bekerwedstrijd in Velsen-Zuid. Tegen Telstar zal Spakenburg strijden om een plek in de derde ronde van de KNVB Beker.

Telstar is momenteel niet echt bezig aan een lekker seizoen. De Witte Leeuwen staan momenteel op de 17e plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Andries Jonker heeft momenteel 19 punten uit 19 wedstrijden. De ploeg is koploper gelijke spelen met 7 remises in totaal. De andere twaalf punten komen dus uit 4 overwinningen, maar de laatste overwinning tegen Jong PSV (de tegenstander die Telstar dit weekend weer treft) is alweer van 2 maanden terug. Het doelsaldo laat zien waar de problemen liggen, namelijk in het verdedigend opzicht met 39 goals tegen. 22 keer konden de supporters van Telstar zelf juichen na een goal van Telstar.

Afgelopen weekend werd er weer een punt bij gesprokkeld tegen FC Eindhoven. De Witte Leeuwen kwamen met 1-0 achter in de lichtstad. Telstar kwam enigszins uit het niets op gelijke hoogte in de 83e minuut door een goal van invaller Fernandes die vanuit een corner de bal wist binnen te werken. In de laatste minuut leek het nog bijna fout te gaan voor Telstar, maar de gelijke stand bleef gehandhaafd.

In de beker was de laatste wedstrijd van Telstar tegen onze competitiegenoot Kozakken Boys. Lange tijd leek Telstar op een krappe overwinning af te stevenen door een verzilverde penalty van Plet, maar Sven van Ingen maakte in de dying seconds de gelijkmaker. Een verlenging dus en in die verlenging maakte Overtoom de winnende voor Telstar, maar moest Plet het veld verlaten nadat de arbiter hem de rode kaart voorhield. Hierdoor zal Jonker het morgen dus zonder hem moeten stellen. Dat is niet ongunstig voor Spakenburg, daar de aanvaller de clubtopscorer is met 5 goals.

Spakenburg staat in de competitie op een iets florissantere positie dan een maand terug. Door twee overwinningen (2-0 tegen Noordwijk en 2-0 tegen Kon. HFC) op rij zijn de Blauwen naar plek 12 gestegen. 15 punten zitten er inmiddels in de tas door 4 overwinningen en 3 gelijke spelen. Het doelsaldo van Spakenburg is 25 om 29. Van die 25 goals heeft Floris vd Linden maar liefst 12 goals voor zijn rekening genomen. De boomlange spits, met een Telstar verleden, is daarmee zowel de Blauwe clubtopscorer als algeheel topscorer van de Tweede Divisie.

In het laatste bekerduel trof Spakenburg een competitiegenoot van Telstar, namelijk FC Dordrecht. Deze wedstrijd wist Spakenburg relatief eenvoudig te winnen door 3 goals die al in de eerste helft vielen. De ploeg uit Dordrecht wist daar bijzonder weinig tegenover te stellen en droop dus met de staart tussen de benen van De Westmaat af. De Blauwe goals waren toen van Junte, Zeeman en Schilder. Smet op deze avond was het uitvallen van Eindhoven. De spits, die vorig seizoen nog uitkwam voor Telstar, is nog steeds herstellende, maar wel op de weg terug.

De wedstrijd tussen Telstar en SV Spakenburg zal aanvangen om 21:00 uur en zal helaas zonder publiek gespeeld moeten worden. Gelukkig zal ESPN de bekerwedstrijd live uitzenden zodat iedereen met een Blauw hart lekker voor de buis kan gaan zitten en zijn ploeg op afstand naar de overwinning kan schreeuwen! Daarnaast kan je uiteraard Twitter volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het veld.