Skip to main content
Spakenburg op zoek naar drie punten tegen Noordwijk 

Speelronde 12 staat alweer op het programma zaterdag, de competitie vordert dus gestaag. Helaas gaat datzelfde niet op voor het puntenaantal van de Blauwen, want daar werden de laatste twee wedstrijden er geen van binnengehaald. Zowel thuis tegen Quick Boys, als uit bij AFC dolven de Blauwen het onderspit. Het betekende deze week ook het einde voor trainer Eric Meijers, die het dus helaas niet lukte om het allemaal op de rit te krijgen.

Komende zaterdag staat er dan ook een nieuwe kapitein aan het roer als we Noordwijk mogen verwelkomen op de Westmaat. Die nieuwe kapitein is Chris “Steen” de Graaf en hij mag het tot aan het einde van het seizoen laten zien. Hij stond al eens eerder aan het roer, toen John de Wolf plotseling naar Feyenoord vertrok. Totdat Eric Meijers kwam mocht hij al een aantal wedstrijden het elftal leiden en nu gaat hij dat dus weer doen.

Maar hij is niet alleen, want ook oude bekende Jochem Twisker keert terug om Chris bij te staan in zijn rol als hoofdcoach. De oefenmeester vertrok eerder dit seizoen bij GVVV na tegenvallende resultaten. Twisker is bij iedere Blauwe natuurlijk bekend en ook geliefd. De oefenmeester was 3 jaar verantwoordelijk voor het Blauwe vlaggenschip. Het hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap in de Topklasse na de clash met GVVV. Daarna werd ook de algehele titel gepakt door AFC aan de zegekar te binden.

Zoals gezegd gaat het met punten van Spakenburg nog niet zo goed, we hebben er pas negen bijeen gesprokkeld in de eerste elf wedstrijden, waardoor nu de ene laatste plek in de competitie wordt ingenomen, wel op doelsaldo dan. Er moet dus echt uit een ander vaatje getapt worden om de onderste regionen en daarmee de gevarenzone te verlaten. Het is allemaal nog spannend onderin en de verschillen zijn klein, dus met een overwinning, of zelfs een aantal, kun je nu nog snel stijgen. Jong Volendam bijvoorbeeld, op de 13e plaats, heeft slechts drie punten meer en zit dus nog volledig in het vizier.

Onze tegenstander Noordwijk daarentegen staat stevig in de middenmoot op de 8e plaats met 17 punten uit de eerste elf wedstrijden en doet het dus een stuk beter. Het is dat Katwijk het zo goed doet en nu al een flink gat heeft geslagen, maar voor de Noordwijkers is de 2e plaats slechts drie punten weg en kijkt het dus eerder omhoog dan naar beneden op het moment. Noordwijk wisselt dit seizoen elke winst af met puntverlies, afgelopen weekend werd er gewonnen van Kozakken Boys (2-1). Laten we hopen dat die trend zich doorzet, want dat zou voor Spakenburg op zijn minst weer een punt betekenen. Uiteraard zal er vooral gestreden moeten worden voor een driepunter, zo kan Spakenburg namelijk echt stappen maken in de ranglijst.

Maar goed, statistieken blijven statistieken en de mannen op het veld moeten het nog steeds uitvechten. Hopen dat Spakenburg de swing dan eindelijk te pakken krijgt onder de nieuwe leiding en we betere tijden tegemoet gaan.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Luuk Timmer uit Apeldoorn. Hij floot tot nu toe vier wedstrijden in de Jack’s League, waaronder de wedstrijd van Noordwijk thuis tegen HFC (0-1), Spakenburg floot hij dit seizoen nog niet. Het beloofd weer een spannende zaterdag te worden, dus we hopen u allemaal te mogen begroeten op onze mooie Blauwe zijde van de Westmaat om ons vlaggenschip aan te moedigen. We zien u allemaal graag om 1500uur als de wedstrijd voor het eerst in gang gezet wordt.

Eerdere resultaten:
2011-2012   2-3   1-1
2012-2013   1-3   4-2
2013-2014   5-1   0-2
2019-2020   2-1   0-3