Skip to main content

SV Spakenburg JO17-1 Trainingskamp en Teambuilding event.
Vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september 2021

In navolging op de voorbereidende fase en in voorbereiding op het komende seizoen is de JO-17 op Teambuilding- / Trainingskamp geweest.
Locatie: Stayokay Bunnik
Organisatie: Trainingskampen.nl

Vrijdagmiddag 3 september verzamelden alle spelers van de JO17-1 zich bij Stayokay in de bossen bij Bunnik.
In deze mooie bosrijke omgeving stond er een programma klaar om te trainen, elkaar beter te leren kennen, een bekerwedstrijd te spelen en daarnaast ook  veel plezier te hebben.

Na het inchecken en een korte toelichting op het programma werd er gegeten. Daarna stond een training bij VV Voorwaarts in Utrecht op het programma. Het team werd onderverdeeld in 2 teams met de keepers als captains. Er werden 4 spellen gedaan waarbij samenwerking, techniek en communicatie essentieel waren om ze te winnen. De uitslag was 2-2. Dus ’s avonds moest in een laatste spel de winnaar bepaald worden. Na terugkomst werd er door middel van Hints bepaald wie er gewonnen had.
Daarna was er tijd voor wat ontspanning. De jongens konden en mochten het niet te laat maken, want de volgende ochtend stond er de eerste bekerwedstijd op het programma tegen VV Woudenberg. Professioneel als de jongens ondertussen zijn, werd er door bijna iedereen gehoor gegeven aan het verzoek te gaan slapen.

Zaterdagochtend was iedereen al vroeg uit de veren. Om 07.30 uur zaten alle spelers aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt kon er ook een lunchpakket worden klaargemaakt, want tijdens de lunch waren we onderweg.
De wedstrijd verliep zeker de eerste helft uitstekend. In de rust stonden we al met 0-8 voor. In de tweede helft ging de score wat langzamer omhoog, maar de eindstand was toch een keurige 0-11 voor onze jongens.

Na de wedstrijd was het tijd voor het volgende event. We vertrokken richting het Henschotermeer voor een paar potjes laser-gamen in de bossen. Na de uitleg werden er een aantal spellen gespeeld waarbij de teams weer tegen elkaar uitkwamen. Er werd fanatiek over en weer geschoten waarbij
er gelukkig geen gewonden vielen.

Na deze uitputtingsslag gingen we terug naar Bunnik om van het mooie weer te genieten. Er was tijd voor ontspanning. Er werden diverse spellen gedaan.
Om 17.00 uur was het tijd voor de tactische bespreking door de trainers. Er was een prima presentatie voorbereid. Hierbij werd het team uitgelegd wat er van wie op welk moment in welke fase van de wedstrijd wordt verwacht. Veel informatie, maar de meeste zaken waren voor de jongens niet nieuw. Er wordt al een tijd op deze manier getraind en gespeeld.

Toch goed om het nu op een wat rustiger moment gepresenteerd te krijgen. Er werd veel overlegd over bepaalde situaties en hoe er op gereageerd moet gaan worden in het veld. Al met al een zeer nuttige sessie die zijn vruchten zeker gaat afwerpen dit seizoen. Hierna was het tijd voor het diner. Er waren hamburgers met friet, groente en salade in overvloed. Aan iedereen was gedacht en er kon gewoon bijbesteld worden.

Na het eten was er voor het team weer gelegenheid om de tijd zelf in te delen. Daarbij werden er FIFA competitie op de Playstation opgezet, gekaart, hoog gehouden en nog veel meer. Daarnaast werden er met de spelers één op één gesprekken gevoerd met de trainers. Hierbij kwamen zaken als hoe de spelers zichzelf zien, wat ze verwachten, etc. ruimschoots aan bod.

Daarna was het tijd voor de wedstrijd Nederland – Montenegro en aansluitend de kick-box wedstrijd met Badr Hari. Er zat zaterdagavond geen tijdslimiet op het gaan slapen. De volgende ochtend was er toch pas om 08.00 uur ontbijt dus ze konden uitslapen. Dat hebben we geweten.

Zondagochtend waren de meeste spelers toch nog keurig op tijd voor het ontbijt. Enkele jongens hebben geen gebruik van het ontbijt kunnen maken, omdat ze niet tijdig in staat waren hun bed te verlaten.
Na het ontbijt werden er nog een paar één op één gesprekken gevoerd. De overige teamleden konden zich in en om de locatie zelf vermaken. Daarna werden de spelers opgehaald en werd de terugreis richting Spakenburg aanvaard. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd trainingskamp. De spelers hebben elkaar, de trainers en de tactiek voor het komend seizoen beter leren kennen. Jullie zijn van harte welkom om naar onze wedstrijden te komen kijken en het resultaat te zien.

Wij willen graag de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van het kamp:
Supportsclub SV Spakenburg
Heinen & Hopman
Steenhart & de Graaf
Muntz
Vishandel van Goor & zoon
Veritec
De Eemslag
Cervo group
Van Halteren metaal
WelBijWim
Familie Achterkamp