Skip to main content

Afgelopen zaterdag wist Spakenburg voor het eerst te winnen in het nieuwe seizoen. De tegenstander uit Veenendaal, GVVV, werd aan de zegekar gebonden en daarmee kon de eerste driepunter bijgeschreven worden. 

De opstelling van het Blauw uit Spakenburg was als volgt: Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman, Roy Terschegget, Joël Amakodo. Boy vd Beek. Floris vd Linden. Hero van Lopik. Frank Schilder. Robin Eindhoven en Vince Gino Dekker.

Het eerste kwartier was wat stroef en stroperig, iets wat overigens wel een beetje opging voor de gehele wedstrijd. De eerste kans was voor het goudhaantje van Spakenburg, Floris vd Linden, die al goed was voor 4 goals in 4 wedstrijden. De spits kwam in de 16, maar het zijnet was het eindstation. Het stroeve spel beviel GVVV overigens wel want de Veenendaalers waren voorzichtig en blaakte in balbezit niet van het zelfvertrouwen. Na iets minder dan een half uur was Spakenburg dichtbij de openingstreffer. Een bal uit een corner vloog aan alles en iedereen voorbij, incluis de goalie van GVVV, van Lopik kon de bal wel toucheren, maar helaas met te weinig controle.

In minuut 32 werd de wedstrijd toch opengebroken. Eindhoven ging met lange passen over bijna het gehele veld, maar werd onreglementair gestopt in de 16. De scheids wees vervolgens naar de stip en Eindhoven was zichtbaar blij met het loon naar werken. Vd Linden nam de stipper voor zijn rekening en faalde niet. 1-0 en dat was alweer de vijfde goal voor de topscoorder van Spakenburg. De formatie van Eric Meijers bleef na de openingstreffer zoeken naar een grotere voorsprong, maar tot aan de rust bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld stroef en stroperig. GVVV was niet bij machte om de gelijkmaker te produceren en Spakenburg had de overhand, zonder dat GVVV echter werd weggespeeld. Na ruim een uur spelen werden Vd Beek en Schilder naar de kant gehaald, hun plaatsen werden ingenomen door Vink en Zeeman. Vlak daarna had de 2-0 in het mandje moeten hebben gelegen, maar een mooie aanval van Vd Linden, Eindhoven en Dekker ging naast.

In minuut 72 was het wel raak. De ingevallen Vink kon zijn eerste treffer van het seizoen noteren. Een dubbele een-twee tussen de nummer 10 en Eindhoven werd door Vink beheerst achter doelman Jansen gewerkt. Hierna werd er nog een dubbele wissel doorgevoerd, Tol en Junte voor Eindhoven en Dekker, maar gescoord werd er niet meer. Ook Van Zundert, die voor Vd Linden werd gebracht, bracht geen verandering meer in de stand en daarmee won Spakenburg met 2-0 de wedstrijd tegen het geplaagde GVVV. Door de driepunter hebben de Blauwen weer uitzicht op meer aansluiting richting het linker-rijtje. Winst tegen Rijnsburgse Boys aanstaande zaterdag zou die aansluiting nog dichterbij brengen.

Eerst wacht er echter nog een doordeweekse wedstrijd en wel tegen UNA. Dit in het kader van de KNVB Beker. Deze bekermatch op woensdag 22 september start om 20:00 uur, tot dan!