Skip to main content

Het is bijna weer zover! Het moment waar je voetbalhart sneller van gaat kloppen, de derby der derby’s. Spakenburg – IJsselmeervogels! Op zaterdag 14 mei zal de Blauwe zijde van sportpark de Westmaat het strijdtoneel zijn van de ultieme clash tussen beide clubs. Op deze pagina zetten we alle informatie voor je op een rijtje, hou deze dus goed in de gaten.

Tickets | online- & voorverkoop

De kaartverkoop is online van start gegaan! Via onderstaande knop kun je heel makkelijk online een kaart kopen voor toegang tot deze wedstrijd. Om iedereen van dienst te kunnen zijn is er op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei tussen 19:00 en 21:00 uur een voorverkoop aan de kassa van SV Spakenburg. Hier kun je als blauwe, maar ook als rooie je kaarten kopen. Zeker weten dat je niet in de rij hoeft te staan? Koop dan je kaarten online via de ticketshop.

Kaarten kosten €12,- voor volwassenen en €7,- voor jeugd tot 13 jaar en 67+

Leden hebben op vertoon van hun Clubcard toegang tot de wedstrijd. Heb je een vaste tribunekaart? Dan heb je daar ook automatisch recht op. Voor sponsoren geldt een andere regeling zoals hieronder beschreven.

Sponsoren

De sponsorcommissie vraagt sponsoren zich voor deze wedstrijd vóór woensdag 20 april aan te melden via de aanmeldpagina hieronder. Hier kun je aangeven of en met hoeveel personen je de wedstrijd bezoekt. Via deze pagina zijn ook extra toegangskaarten voor de tribune en/of sponsorhome te bestellen.

Wanneer je je als sponsor niet aanmeld voor deze wedstrijd gaan wij ervan uit dat je niet aanwezig bent. Je tribuneplaatsen zullen dan ook wegens grote belangstelling vergeven worden aan iemand anders! De bestaande sponsorpassen zijn niet geldig, er worden aparte e-tickets verstrekt.

Op de wedstrijddag zijn de sponsorhomes geopend vanaf 13.30 uur, voor verdere vragen kun je contact opnemen met de sponsorcommissie via sponsorcommissie@spakenburg.com.

Preparty
Brasserie Zuiderzoet in combinatie met Rederij de Zuidwal organiseren voor bedrijven/sponsoren een preparty.
Inschepen om 10.30 uur op de Havenstraat bij Rederij de Zuidwal, vertrek boot 10.45 uur.
Om 14.00 uur varen we terug, zodat we om uiterlijk 14.15 uur weer binnen het hek (aan de Havenstraat) op het sportpark zijn.

Maximaal 125 arrangementen zijn beschikbaar. Vol is Vol. Wij verzoeken iedereen om zich te houden aan deze tijden.

Er is met de stewardorganisatie afgesproken dat wij op de boot al controles uitvoeren (geldig entreebewijs en dat u geen drank of vuurwerk in uw bezit heeft). Houd hier rekening mee en volg de aanwijzingen van de stewards op! De sponsorcommissie biedt u dit arrangement aan voor € 45,00 pp incl btw, vervoer per boot, lekkere warme lunch en drankjes (all-in). U ontvangt hiervoor een factuur.

Aanmelden voor de preparty

Pers

De derby trekt ieder jaar weer massaal de aandacht van de media. Omdat we alle leden van de pers de kans willen geven verslag uit te brengen van deze wedstrijd, op wat voor manier dan ook, is het cruciaal dat wij weten welke, en hoeveel leden van de pers we kunnen verwachten. We verzoeken je dan ook om dit voor maandag 09 mei kenbaar te maken via een mail aan accreditatie@spakenburg.com. Vermeld in deze mail niet alleen je naam en het medium dat je vertegenwoordigt maar ook op wat voor manier je dit wil doen. Alleen op deze manier kunnen we iedereen op de juiste manier toegang verlenen tot ons sportpark.
We proberen zo veel mogelijk leden van de pers een plaats op onze perstribune te geven, maar door de grote belangstelling kan het zijn dat we hier niet in kunnen voorzien.
Na het sluiten van bovengenoemde datum worden de plaatsen ingedeeld, en de accreditaties in de vorm van een e-ticket verstuurd.

Fotografen mogen het speelveld uitsluitend betreden wanneer zij in het bezit zijn van een pershesje, deze worden in de persruimte verstrekt.

Houders KNVB-pas en bestuurspas Jack’s League

Houders van een bewijs van vrije toegang amateurvoetbal hebben niet automatisch toegang tot de wedstrijd op 14 mei.

Vanwege de grote vraag naar kaarten en de toeloop van houders van een bewijs van vrije toegang in het verleden, is in overleg met de KNVB afgesproken dat een beperkt aantal kaarthouders toegang krijgt. Zij moeten zich hiertoe van tevoren (t/m uiterlijk maandag 09 mei) aanmelden per e-mail bij de secretaris via secretaris@spakenburg.com en krijgen dan een bevestiging dat een kaart klaar gelegd zal worden bij de kassa van de hoofdingang. Bij het afhalen van de kaart moet men het bewijs van vrije toegang tonen.

Om ongewenste taferelen te voorkomen is het verzoek aan allen die een bewijs van vrije toegang hebben, zich aan deze procedure te houden. Spakenburg behoudt zich het recht voor om onaangekondigd bezoek de toegang te weigeren, ook als een bewijs van vrije toegang wordt getoond.
Ook de voor de Jack’s League verstrekte bestuurspassen door de CVTD geven geen toegang tot het sportpark. Enkel aan wedstrijdanalisten en/of scouts van de volgende tegenstanders van beide teams wordt toegang verleend met genoemde bestuurspassen. Ook zij worden verzocht zich van tevoren te melden per e-mail bij de secretaris via secretaris@spakenburg.com

De aftrap

De wedstrijd zal om 15.00 uur in gang gezet worden. Om er zeker van te zijn dat je getuige bent van de opkomst en de sfeeracties die daar mee gepaard gaan, vragen we je om ruim van te voren naar het sportpark te komen. Zo voorkom je dat je door drukte de opkomst en aftrap van de wedstrijd mist. En geloof ons, dat wil je zeker niet!

Parkeren

Door de grote toestroom van toeschouwers uit het hele land (en zelfs daarbuiten), bieden P1 en P2 van Sportpark de Westmaat niet voldoende parkeerruimte. Het advies is daarom om je auto in de omgeving van het sportpark gratis (met uitzondering van de Havenstraat) te parkeren. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Fout parkeren kan een boete opleveren!

Kom zoveel mogelijk lopend!

Horeca

Omdat de kantine op 14 mei dienst doet als tweede Sponsorhome, zal sporthal de Stormvogel omgebouwd worden tot kantine. Je bent hier de gehele dag van harte welkom.

In de sporthal kun je betalen met consumptiebonnen. Deze bonnen zijn verkrijgbaar op de gebruikelijke uitgiftepunten aan beide zijden in de sporthal. Je kunt hier pinnen of contant betalen. Wegens de te verwachten grote drukte, adviseren we je om je consumptiebonnen voorafgaande aan de wedstrijd te kopen.

In de omgeving en op het sportpark geldt tot na afloop van de wedstrijd een algeheel alcoholverbod

Vanaf 20.00 uur is het derbyfeest in de sporthal uitsluitend toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar.