Skip to main content

De Blauwen hebben op de eigen Westmaat gewonnen tegen de roodzwarten uit Groesbeek. In een vermakelijke eerst helft werd er door beide ploegen niet gescoord, maar in de tweede helft was Spakenburg wel twee keer trefzeker. De Treffers wisten niet tot scoren te komen en zo bleven de drie punten in Spakenburg.

Spakenburg begon met de volgende elf spelers: Damen, Van Lopik, Werkman, Artien, Green, Wesdorp, Van Beek, Vink, Admiraal, Dekker en Vd Linden.

Na het eerste fluitsignaal was het de ploeg van Lee-Roy Echteld die het initiatief nam. Het eerste wapenfeit was een op de lat uiteenspattende bal van Daan van Hees in de tweede minuut. Spakenburg koos voor een wat afwachtende en verdedigende houding door de harde tegenwind in de eerste helft. Toch waren het de Blauwen die in de tegenstoten enkele grote kansen kregen.

In de dertiende minuut kon Dekker vanaf rechts alleen op de keeper af, maar hij schoof de bal voorlangs. Admiraal kon een minuut of vijf later ook alleen op de keeper af. De huurling had de keuze om de bal zelf in te schieten of af te leggen op Wesdorp. Admiraal koos voor het laatste, maar gaf de bal te hard voor.

In de 22e minuut was het niet de lat, maar Damen die redding bracht aan de Blauwe zijde. Oussama Bouyaghlafen schoot hard en hoog op de goal, maar de wederom uitstekend keepende Blauwe goalie wist met een rappe strekking de bal over te tikken. Ook in de 41e minuut moest Damen handelend optreden op een inzet van Bouyaghlafen en ook hier kwam de Blauwe keeper als winnaar uit de bus. Tussendoor was aan de andere kant Niels Kornelis in minuut dertig Luuk Admiraal de baas toen deze werd weggestoken door Wesdorp.

Het laatste wapenfeit was ook voor de Treffers, een schot van Brian Campman ging over en daarmee werd de rust met de brilstand opgezocht.

Tweede helft

In de tweede helft bleef Boy van de Beek achter in de kleedkamer. De Nijmegenaar heeft een lange blessureperiode achter de rug, viel in eerdere wedstrijden al een paar keer in, maar mocht tegen zijn oude ploeg in de basis starten. Van de Beek is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd uit te spelen, dus werd hij afgelost door Jan van Diermen. De jeugdige Blauwe zou een hele puike tweede helft spelen en was betrokken bij de eerste Blauwe treffer door de voorassist te leveren.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was nu voor de mannen van Chris de Graaf. Een voorzet van Dekker werd bijna in de eigen goal gekopt. In de 56e minuut produceerde Dekker weer een voorzet, deze kwam wel perfect bij de juiste bestemming aan. Floris van der Linden kopte vertrouwt het leer hard tegen de touwen en zo kon de Blauwe zijde van de Westmaat de armen in de lucht steken. Direct daarna werd Vd Linden gewisseld omdat hij wat last van de rug had. Zijn vervanger was Maurice de Ruiter.

De ingevallen De Ruiter zou in minuut 74 zijn eerste competitietreffer voor de Blauwen maken. Een vrije trap van zijn schoen kwam via een carambole vanuit de muur achter de kansloze Kornelis. Spakenburg kwam na de 2-0 vervolgens niet echt meer in gevaar en kon zo de wedstrijd rustig uitspelen.

Een prima generale dus voor de wedstrijd tegen de buren. Aanstaande zaterdag staat de Spakenburgse derby op de rol. Spakenburg en IJsselmeervogels nemen het dan weer tegen elkaar op in de bekendste burenruzie van Nederland. Een wedstrijd die altijd spannend is en waarbij de sfeer altijd top is!

De voorverkoop voor de derby is, ook voor de Blauwen, op dinsdag 18 en donderdag 20 april van 19:00 tot 21:00 uur bij de buren aan de kassa voor het sportpark. Het duel op de rode zijde van de Westmaat begint om de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!

Wedstrijd in beeld