Skip to main content

De Blauwen zijn er niet in geslaagd om de derde wedstrijd op rij te winnen. In en tegen Haarlem ging de formatie van Chris de Graaf met 2-1 onderuit. De goals vielen in een tijdsbestek van twee minuten en de rest van de wedstrijd was eigenlijk voor Spakenburg en dat maakte de nederlaag toch wel extra zuur.

De Blauwen elf die aan de start verschenen waren dezelfde als in het treffen tegen Rijnsburgse Boys. Dit waren Damen, Green, Artien, Werkman, Verhagen, Veenhoven, Vink, Van Huffel, Van Essen, Suleiman en El Azzouti.

Na een kwartier spelen had Spakenburg al twee kansen gehad via Van Huffel en El Azzouti, maar lag de bal er aan de andere kant in. Gelukkig voor de Blauwen ging het om een treffer vanuit buitenspelpositie en bleef de brilstand gehandhaafd. In minuut 33 verdween die stand doordat Wimilio Vink heel beheerst de bal langs goalie Michaelis krulde. Een fraaie treffer en daarmee de 0-1 tussenstand in het voordeel van Spakenburg. Zeven minuten later dacht de Blauwe aanhang aan een penalty voor Spakenburg. Mark Veenhoven werd gevloerd in de zestien, maar de scheidsrechter zag er niets in en daarmee ging een uitgelezen kans voor de verdubbeling van de score aan de Blauwen voorbij.

De eerste grote kans voor HFC kwam vlak voor tijd vanuit de corner, maar de bal kwam op de paal en zo ging Spakenburg met de voorsprong de rust in.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft ging Spakenburg verder waar het gebleven was, het zocht de goal en had de touwtjes duidelijk in de handen. Het was daarom des te verrassender dat het HFC was dat wist te scoren. Cas Dijkstra kreeg de bal vanuit een hoge voorzet, stond vogelvrij en wist knap de bal ineens tegen de touwen te werken. Nog geen twee minuten later werd het nog vervelender. Een lange bal werd naar de achterlijn gebracht door Taha, laag voorgeven en door Springer binnengetikt. De wereld op zijn kop, maar wel de realiteit waar Spakenburg mee moest dealen.

Na een uur spelen kwamen Van Essen en Veenhoven naar de kant en kwamen Floris van der Linden en Maurice de Ruiter binnen de lijnen. Later zouden Suleiman, Vink en Verhagen nog worden gewisseld voor Koen Wesdorp, Ferebory Kourouma en Hero van Lopik. Met nieuwe invallende impulsen kreeg Spakenburg meerdere kansen. Maar de lat, paal en de sterk keepende Michaelis hielden HFC op de been. Ook een allerlaatste vrije trap bracht niet de bevrijdende gelijkmaker en dan toch maar een punt. Spakenburg moest puntloos weer richting de Westmaat.

VOLGENDE WEEK

Aanstaande zaterdag komt AFC op bezoek en staat de Blauwe Familie Dag op de agenda. Het belooft een heerlijke zaterdagmiddag te worden, dus kom gezellig langs en geniet van alles wat Spakenburg te bieden heeft. Voor meer info: https://spakenburg.com/nieuws/blauwe-familie-dag-op-9-september/

Tot zaterdag 9 september op Blauwe zijde van de Westmaat!

WEDSTRIJD IN BEELD

Sfeerbeelden van de wedstrijd van Koninklijke HFC tegen SV Spakenburg op zaterdag 2 september 2023