Skip to main content
Hoewel Thomas van den Houten in december 2020 een contractverlenging met de Technische Commissie was overeen gekomen, heeft de 30-jarige Amsterdammer alsnog het besluit genomen om aan het einde van ‘dit seizoen’ te stoppen bij Spakenburg.

 

De in Zeeland opgegroeide verdediger kwam begin 2020 over van AFC en wil graag toelichten, waarom hij ondertussen van mening is veranderd: ,,Ik heb de afgelopen tijd ontdekt dat voetbal niet meer mijn prioriteit heeft. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn zoontje (woont in Zeeland) en daarnaast heeft mijn werksituatie zich dusdanig ontwikkeld, dat ik het me niet kan veroorloven om alle tijd en energie die ik normaal in het voetbal steek, te missen.”

De linksback, die in het verleden onder meer uitkwam voor Keuken Kampioen Divisieclub Telstar, is de laatste maanden tot het besef gekomen, dat voetbal niet meer op de eerste plaats komt bij hem: ,,Vandaar dat ik met veel moeite heb besloten om vroegtijdig aan te geven dat ik ga stoppen. Dan kan Spakenburg ook op zoek naar een waardige vervanger. Als je voor een club als Spakenburg wilt spelen, moet je daar elke training en wedstrijd honderd procent voor kunnen geven. Dat kan ik niet meer. Ik wil nog graag van de gelegenheid gebruik maken te mogen zeggen, dat ik de mooiste wedstrijd uit mijn carrière in het blauwwitte shirt van Spakenburg heb gespeeld. Dat was de bekerwedstrijd tegen Ajax.

Tot slot wil ik benadrukken blij te zijn met het begrip van de Technische Commissie en de open gesprekken hierover. Ik ben nog niet weg, train nog gewoon door maar wil alvast iedereen bedanken voor mijn blauwe periode, de supporters, de Technische Commissie en niet te vergeten de staf en mijn medespelers.”.

Namens de gehele club willen wij Thomas bedanken voor de voorbeeldige inzet en kwaliteiten die hij in zijn wedstrijden voor Spakenburg ten toon heeft gespreid en wensen we hem privé en maatschappelijk al het goede toe.