Skip to main content

Spakenburg mocht voor het eerst weer op het eigen veld een wedstrijd spelen sinds oktober 2020. SDO was de oefentegenstander. De club uit Bussum komt uit in de hoofdklasse. Na negentig minuten stond er een mooie 5-1 eindstand op het scorebord en daarmee was het de eerste oefenzege van de voorbereiding.

Spakenburg startte met de volgende 11: Heus, Van Lopik, Olijve, Zeeman, Brinkman, Terschegget, Van Diermen, Van de Beek, Vink, Tol en Van der Linden.

In het prille begin was het SDO wat een paar keer voor de goal kwam, maar zonder resultaat. Al snel nam Spakenburg daarna het heft in handen. In de eerste 14 minuten leverde dat geen grote kansen en dus ook geen goals op. Op slag van het kwartier kon het scorebord wel in werking worden gesteld. Jan van Diermen (terug van Eemdijk) kon mooi afronden na een aanval die werd opgezet door Vink. Vink gaf voor op Roy Tol (overgekomen van Jong Volendam). De nieuwe aanwinst gaf vervolgens de assist op Jan van Diermen. De jonge middenvelder tekende aan voor eerste goal van de avond en tevens de eerste goal van de voorbereiding.

Na zes minuten kon de score verdubbeld worden. Na wat geknoei in de Bussumse verdediging kon Van der Linden de bal oppikken en binnenschuiven. Boy van de Beek (overgekomen van De Treffers) kreeg nog een kans op de 3-0, maar zijn bal schampte de paal. Tot aan de rust veranderde er niets in het spelbeeld en ook de score van 2-0 bleef gehandhaafd.

In de tweede helft werden Van der Linden en Van Diermen vervangen door Van Zundert en Kroonenberg. Ook in de tweede helft was het Spakenburg dat de touwtjes in handen had. Wel waren er wat mogelijkheden voor SDO. Zo werd het zelfs nog 2-1 nadat de bal ongelukkig door Spakenburg zelf in de goal werd gewerkt. Na een uurtje spelen werden Olijve en Tol vervangen door Van de Groep en Koumouro.

Laatstgenoemde viel goed in en liet wat mooie acties zien. Bij de 3-1 (71e minuut) stuurde hij wat spelers het bos in en gaf af op Kroonenberg. Kroonenberg ronde vervolgens koeltjes af. Nog geen paar minuten later lag ook de 4-1 in het mandje. Lowie van Zundert (overgekomen van De Treffers) kon van dichtbij gemakkelijk de keeper passeren. Dezelfde keeper begin nog een blunder in de 82e minuut. De doelman leverde de bal zo in bij Van Zundert die met het cadeautje wel raad wist. 5-1 dus en dit was tevens de eindstand.

Zaterdag wacht er weer een thuiswedstrijd voor de formatie van Eric Meijers. Urk is dan de tegenstander. De aftrap is om 15:00 uur, tot dan!