Skip to main content

Op een zonovergoten Westmaat won Katwijk het duel tegen Spakenburg met 2-3 door een kopbal van Tim Freriks diep in blessuretijd. In een attractief duel waarin beide ploegen wilde voetballen stond Spakenburg het grootste gedeelte van de tweede helft voor met 2-1. Helaas voor alles wat blauw is trokken de Katwijkers uiteindelijk aan het langste eind met twee doelpunten in de slotfase.

 

Spakenburg – Katwijk staat altijd garant voor spektakel en ook deze keer werden we niet teleurgesteld. De energie van de luid zingende supporters sloeg over op het elftal van Spakenburg die de wedstrijd dan ook goed begonnen. In het eerste kwartier was Spakenburg de bovenliggende partij met veel dreiging van Vince Gino Dekker. Het was daarom ook geheel tegen de verhouding in dat Katwijk in de 15e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van El Azzouti die de bal met een hakje langs Ter Wielen schoof. Toch bracht dit de Blauwen niet van de wijs. Het team van Eric Meijers ging op dezelfde voet door en in de 19e minuut zat Robin Eindhoven – die zijn rentree maakte – heel dicht bij de gelijkmaker. Een minuut later was het wel raak. Vince Gino Dekker gaf een goede hoekschop vanaf de rechterkant op de geheel vrijstaande Floris van der Linden die de bal beheerst binnenschoot en de stand terugbracht op 1-1. Na de gelijkmaker liet Spakenburg zich wat meer terugdringen. Toch kwamen de Blauwen er vaak genoeg uit zo ook in de 30e minuut waarin Floris van der Linden oog in oog met de keeper kwam te staan maar de bal net niet onder controle kreeg. In de slotfase van de eerste helft kwamen beide ploegen nog een keer gevaarlijk voor de goal, maar zonder resultaat. We gingen rusten met een gelijke stand.

Beide ploegen begonnen vol overgave aan de tweede helft. In de 48e minuut kwam daar dan eindelijk de voorsprong voor Spakenburg. Een klein beetje geholpen door een verkeerde terugspeelbal van Katwijk legde Floris van der Linden de bal breed op Robin Eindhoven die hem keurig binnenschoot en zo de stand naar 2-1 bracht. Hierna zette Katwijk, Spakenburg wat meer onder druk. Dit resulteerde in een aantal vrije ballen en corners die gelukkig voor alles wat blauw was geen doel raakte. Ondertussen kwam Spakenburg er telkens gevaarlijk uit met grote kansen voor o.a. Van der Linden en Lowie van Zundert. Halverwege de tweede helft zakte het tempo een beetje en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een aantal wissels bracht vers bloed in de elftallen van Spakenburg en Katwijk en de ploegen maakten zich op voor de slotfase. In de 82e minuut was daar invaller Quintón Christina die de verdedigers van Spakenburg wel heel makkelijk weg zette en de stand naar 2-2 bracht. In de zeven minuten durende blessuretijd nam geen van beide elftallen genoegen met een gelijkspel. Een hoekschop van Spakenburg belandde in het zijnet. Uiteindelijk was het Katwijk dat diep in blessuretijd de 3-2 maakte. Tim Freriks kopte een voorzet van Ahmed el Azzouti tegendraads langs Ter Wielen en besliste zo de wedstrijd.

Spakenburg is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen, maar kan vertrouwen putten uit deze wedstrijd. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Kozakkenboys op het programma, deze wedstrijd begint om 15:00.