Skip to main content
De Blauwen hebben zaterdag in een matige wedstrijd slechts 1 punt gepakt tegen hekkensluiter OFC. Werkman maakte namens Spakenburg de enige goal en tevens gelijkmaker.

Spakenburg startte de wedstrijd in de volgende opstelling: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Green, Van Lopik, Wesdorp, Vink, De Ruiter, Van der Linden en Admiraal.

Alles behalve een succesvolle formatie, aangezien Spakenburg zeer slechte eerste helft voetbal op de mat legde. Na 8 minuten werd er al tegen een achterstand aangekeken. Na een scrimmage voor het doel van Spakenburg waarbij de bal meerdere keren niet goed werd weggewerkt, maakte OFC de 0-1. Spakenburg moest gelijk in de achtervolging.

Na een half uur het eerste gevaar van de thuisploeg. Van der Linden met een mooie kopbal die via de onderkant van de lat weer in het spel gebracht werd.

Verder weinig tot geen kansen en gevaar van beide ploegen. Ruststand 0-1.

Spakenburg begon de tweede helft met twee verse krachten. De Ruiter en Van Lopik mochten gaan douchen. Hun vervangers; Dekker en Van Diermen. Na 5 minuten was het gelijk raak. Een corner genomen door Dekker werd door Werkman binnengeknikt.

Een minuut later kreeg Spakenburg een penalty. Admiraal ging er langs maar werd gevloerd binnen de zestien. De bal ging op de stip.

Van der Linden mocht de penalty verzilveren, maar deed dit niet. De spits schoot de bal in de linkerhoek, maar niet hard genoeg waardoor de keeper OFC in de wedstrijd hield.

Een goed begin van de tweede helft en vertrouwen in een goede uitslag voor Spakenburg, met een paar mooie kansen van Van Diermen die prima ingevallen was. De ‘eigen jongen’ kwam een aantal keer goed in positie om uit te halen en had in de slotfase de winnende op zijn slof. Hij schoot helaas net naast. Ook Dekker had de winnende op zijn naam kunnen schrijven. In de 85e minuut schoot Dekker een vrije bal op de lat.

Helaas konden de Blauwen de 3 punten niet in huis houden en bleef het 1-1. Slechts 1 puntje voor Spakenburg die er de laatste tijd niet lekker inzit.

Een slechte generale voor de historische bekerwedstrijd tegen PSV aanstaande dinsdag. Hopelijk dan meer spektakel op De Westmaat. Aan de sfeer en ambiance gaat het in ieder geval niet liggen.

Tot dinsdag!

Scoreverloop:

9’          1-0          Fouad Belarbi
50’          1-1         Koos Werkman