Skip to main content
Afgelopen dinsdag speelde Spakenburg tegen Telstar in de tweede ronde van de KVNB Beker. Na een slechte start stond Spakenburg uiteindelijk 3-1 achter, het knokte zich terug naar een 3-3 eindstand, maar in de verlenging kreeg het alsnog de deksel op de neus en werd het 5-3.

 

De Blauwen startte met de volgende elf spelers Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman. Roy Terschegget, Floris vd Linden, Wimilio Vink, Ravelino Junte, Hero van Lopik, Youri Koelewijn, Frank Olijve en Vince Gino Dekker.

Chris de Graaf had van tevoren aangegeven dat hij Telstar het spel zou laten maken en dat de Blauwen zouden moeten toeslaan vanuit de omschakeling. Het probleem was alleen dat Spakenburg zo onder druk stond en zo vaak de tweede of derde bal niet had, dat het wachten was op de openingstreffer. Deze kwam er ook in de 25e minuut, maar had ook al een paar keer eerder kunnen vallen. Een voorzet vanaf de achterlijn kwam bij Zakir terecht, die met een hard schot goalie Ter Wielen wist te verslaan. 1-0 dus en daar was niets op af te dingen.

Spakenburg moest op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam, tegen het spelbeeld in, al in minuut 36. De bal kwam letterlijk uit de lucht vallen na een goed genomen vrije trap van Dekker, niemand minder dan goalgetter Vd Linden kon de bal vervolgens via de binnenkant paal binnentikken. Helaas konden de Blauwen daar niet lang van genieten want 2 minuten later lag de bal alweer in de Blauwe goal en kon er weer een mandje worden gehesen voor Telstar. Van Velzen kreeg de bal vrij aangespeeld in de 16, hij kon vervolgens lekker uithalen en de bal in de hoek van de goal deponeren. In minuut 42 moest Spakenburg verder zonder Koelewijn, zijn plek werd ingenomen door Schilder

De 2-1 werd tot aan de rust gehandhaafd en dat was gezien het hele spelbeeld van de eerste helft een klein wonder te noemen.

In de tweede helft startte Spakenburg zonder Brinkman. Voor hem in de plaats kwam Amakodo binnen de lijnen. Telstar ging in de tweede helft vrolijk verder, het had duidelijk de overhand op het middenveld en vanuit die positie kon het ook snel aantekenen voor de 3-1. Nadat Zakir en Smit goalie Ter Wielen en verdediger Van Lopik op hun pad vonden, was het Blackson die eenvoudig de bal kon binnenschieten in de rebound.

Spakenburg leek een kansloze avond te gaan beleven, maar na de 3-1 zakte het allemaal wat in elkaar bij Telstar. Wellicht ook door de gedwongen wissel van Blackson die daarvoor een prima wedstrijd had gespeeld. Bij Spakenburg kwam in minuut 65 Van Zundert binnen de lijnen ten faveure van Terschegget. Vlak erna, in minuut 68, kwam Spakenburg terug in de wedstrijd. Op aangeven van Dekker kon Vd Linden zijn tweede van de avond binnenschieten en mocht Spakenburg weer hopen op een ommekeer.

Die ommekeer kwam er ook nadat Dekker wederom een assist gaf, dit keer was het Van Zundert die zijn invalbeurt bekroonde met een treffer. Hij kwam goed voor zijn man en kon vervolgens lekker de bal langs de keeper schieten en tegen de touwen werken. 3-3 dus en dat had iedereen die thuis op de bank zat toch eigenlijk niet meer verwacht.

Het verhaal werd bijna helemaal compleet doordat Spakenburg ook nog op jacht ging naar de 3-4 en daar ook kansen op kreeg, maar helaas was dat te veel van het goede. De grootste kans was echt vlak voor tijd. Dekker kreeg de bal voor de voeten na slecht uitverdedigen van Telstar. De rappe buitenspeler kon op de keeper af, kwam al oog in oog te staan, maar wilde met een kapbeweging nog meer ruimte voor een schot creëren. Hierdoor werd hij gestuit door een verdediger en kwam de bal vervolgens voor de voeten van Van Zundert. Even leek de bal achter de keeper en in de goal te verdwijnen, maar de bal werd door de keeper naast gekeken en daarmee bleef het dus 3-3 en moest er verlengd worden.

In de verlenging ging Spakenburg alsnog koppie onder. In minuut 97 kon Jip Molenaar knap binnenkoppen vanuit een corner. Een minuut later moest Amakodo vertrekken na zijn tweede geel en in minuut 113 kon Fernandes aantekenen voor de 5-3 na een foutje van Ter Wielen. Daarmee vloog Spakenburg uit de beker en zit het er voor Spakenburg in 2021 nu echt op. We gaan de winterstop in en dat zal in ieder geval tot februari gaan duren vanwege de corona maatregelen. We hopen uiteraard weer snel langs de lijn te kunnen staan en iedereen te verwelkomen op de Blauwe zijde van De Westmaat!

Voor nu, alvast fijne feestdagen en tot in 2022!